Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Απέναντι σε λογιστή σκόραρε ο Ρούνεϊ!

Ένας μπάρμαν και ένας τραπεζικός υπάλληλος μεταξύ άλλων αντιμετώπισαν τους πιο ακριβοπληρωμένους Άγγλους ποδοσφαιριστές στο Γουέμπλεϊ.Μόλις 61.2 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι η έκταση του Σαν Μαρίνο! Σχεδόν σε όλα εξαρτάται από τις γειτονικές ιταλικές επαρχίες Εμίλια Ρομάνα και Μάρκε, ανάμεσα στις οποίες είναι... σφηνωμένο.
Έτσι και στο ποδόσφαιρο, διοργανώνει ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και διαθέτει εθνική ομάδα η οποία έχει πάρει μόλις μια νίκη σε φιλικό (σ.σ. με 1-0 τον Απρίλιο του 2004) απέναντι στο Λίχτενσταϊν.Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Σαν Μαρίνο αντιμετώπισε την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ την Παρασκευή (12/10) το βράδυ για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2016 και ηττήθηκε με 5-0. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί χειρότερα.

Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι κατάφεραν και "ξετρύπωσαν" τι κάνουν στην υπόλοιπη ζωή τους οι ποδοσφαιριστές του Σαν Μαρίνο, αφού δεν ζουν από το ποδόσφαιρο και οι περισσότεροι μακριά από τη γενέτειρα τους.

Έτσι λοιπόν απέναντι στον Γουέιν Ρούνεϊ και στους ακριβοπληρωμένους Άγγλους ποδοσφαιριστές παρατάχθηκαν στη βασική ενδεκάδα ένας τερματοφύλακας που κρατάει λογιστικά βιβλία, ακόμη ένας λογιστής, ένας μπάρμαν, ένας ιδιοκτήτης μπαρ, ένας ταμίας τράπεζας, τρεις υπάλληλοι σε εργοστάσιο παραγωγής λαδιού, επίπλων και φωτισμού και δύο φοιτητές.
Υπάρχει μόνο ένας "επαγγελματίας" ποδοσφαιριστής, ο Μίρκο Παλάτσι που αγωνίζεται στη Ρίμινι, σύλλογο 4ης κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Όσο για τον προπονητή Τζιαμπάολο Μάτσα, αυτός είναι καθηγητής και ποιος ξέρει, ίσως γράψει και βιβλίο για τις περιπέτειες του Σαν Μαρίνο στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου