Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Νησί των ονείρων: Το πρώτο ελληνικό νησί που εκμισθώνεται!

Το Πεζονήσι, ή νησί των Ονείρων που βρίσκεται στην Εύβοια έξω από την Ερέτρια και έχει έκταση 66 στρεμμάτων, θα είναι το πρώτο νησί που θα δοθεί προς τουριστική αξιοποίηση σε ιδιώτες.

Ο Δήμος της Ερέτριας, ο οποίος έχει τη χρήση και την εκμετάλλευση του νησιού έως το έτος 2045, ανακοίνωσε σήμερα τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εκμίσθωση του Νησιού των Ονείρων. Αν και στη σχετική ανακοίνωση δεν γίνεται κουβέντα για το ετήσιο μίσθωμα, σύμφωνα με πληροφορίες αποκλείεται αυτό να είναι κατώτερο των 100.000 ευρώ!!!


Σε περίπτωση που «ψήνεσαι» να το νοικιάσεις , μη χάνεις χρόνο, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Αμαρυνθίων στις 29η Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. μέχρι 11.00 π.μ. όπου και θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία!

Πιο αναλυτικά, ο δήμος αναφέρει:
Προκηρύσσεται δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία με κλειστές προσφορές για την μακροχρόνια εκμίσθωση των ευρισκομένων επί της ιδιόκτητης χερσονησίδας “ΠΕΖΟΝΗΣΙ” στην Ερέτρια τουριστικών εγκαταστάσεων, διάρκειας είκοσι ετών και σε περίπτωση υπαγωγής της επένδυσης σε αναπτυξιακό νόμο, θα παραταθεί η μίσθωση τόσα έτη όσα θα απαιτούνται για την υπαγωγή του έργου στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία 52 ημερών, από την εκούσια δημοσίευση, της περίληψης στον Ευρωπαϊκό Τύπο.
Η ημερομηνία αποστολής της περίληψης στον Ευρωπαϊκό Τύπο είναι η 8η Οκτωβρίου 2012.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Αμαρυνθίων την 29η Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. μέχρι 11.00 π.μ.

Σε περίπτωση που ο διαγωνισμός αποβεί άκαρπος θα επαναληφθεί την 13η Δεκεμβρίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. μέχρι 11.00 π.μ., με τους ίδιους όρους.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία, έχουν οποιαδήποτε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων ή κοινοπραξίες που εδρεύουν στην ημεδαπή ή στην Αλλοδαπή όπως ορίζεται από την ελληνική νομοθεσία, αρκεί να διαθέτουν την δέουσα επιχειρηματική εμπειρία και επενδυτική ικανότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου