Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Ένα μήνα εκτός γηπέδων ο Δώνης. Βαριά καμπάνα σε ΠΑΟΚ

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τον ΠΑΟΚ και τον Γιώργο Δώνη, αφού η ομάδα τιμωρήθηκε με 42.000 ευρώ, ενώ ο Έλληνας προπονητής με 12.5000 και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικού χώρους για ένα μήνα, λόγω της συμπεριφοράς τους στο ντέρμπι με τον Άρη.
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 5ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων διακοσίων ευρώ

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων τριακοσίων ευρώ

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων τριακοσίων ευρώ

Δ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων επτακοσίων ευρώ

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γ.Δώνη (Προπονητή): Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Γ. Δώνη, καθώς επίσης διότι: «Στο 44΄, 45΄και 45΄+ λεπτό του αγώνα εμφανίστηκε στην ηλεκτρονική οθόνη προβολής μηνυμάτων (MATRIX) η φράση: «SEX και ΒΙΑ»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των σαράντα δύο χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Γ. Δώνη πειθαρχική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) μήνα.

Πλήρωσε με 25.000 ευρώ το "SEX και ΒΙΑ"

Η... έμπνευση του χειριστή του μάτριξ της Τούμπας να αναγράψει το μήνυμα "SEX και ΒΙΑ" τρεις φορές στο 44΄, 45΄και 45΄+ του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης ((διεκόπη η συνεργασία με την εταιρία που στέλνει υπαλλήλους στο γήπεδο της Τούμπας) κόστισε στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ 25.000 ευρώ.
Τόσο χρέωσε το συγκεκριμένο συμβάν η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας. Τα υπόλοιπα 17.000 ευρώ χρεώνονται σε ρίψη κροτίδων, βεγγαλικών και υβριστικών συνθημάτων σε βάρος του Κάκου.
Στο μεταξύ, πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ποινή του ενός μήνα απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον Γιώργο Δώνη μετρά από σήμερα και η τελευταία μέρα ισχύς της είναι στις 4 Νοέμβρη όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα έχει δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από 5/11. Το αν τελικά θα κατατεθεί έφεση που είναι και το πιθανότερο θα αποφασιστεί οριστικά σε σύσκεψη που θα γίνει αύριο το πρωί.

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας απολογήθηκε ο Γιώργος Δώνης την Πέμπτη για όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με τον Αρη.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανέφερε:

"Υπάρχουν προηγούμενα με τον Τάκο Κάκο αν και τον θεωρώ καλό διαιτητή (σ.σ η πλευρά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ τον χαρακτήρισε "διαιτητάρα") . Από τον προπέρσινο τελικό με την ΑΕΚ υπήρχε το πρόβλημα. Υπήρξε ένταση και παρεξήγηση γιατί άλλα συμφωνήσαμε και άλλα έγιναν. Πίσω από την εστία μας υπήρχαν οπαδοί της ΑΕΚ ενώ εμείς ζητήσαμε να μην υπάρχουν. Αυτό δεν τηρήθηκε. Από τότε υπήρχε πρόβλημα με τον Τάσο Κάκο.

Φτάσαμε στο ματς με τον Αρη. Υπήρξε ένταση. Οταν είδα την δεύτερη κόκκινη σε παίκτη της ομάδας μου γύρισα και είπα. 'Τι μαλ... είναι αυτός μας χάλασε το παιχνίδι'. Αυτό το είπα στον πάγκο, τους ποδοσφαιριστές μου και τον Ιωσηφίδη. Το άκουσε όμως ο τέταρτος διαιτητής και το είπε στον Κάκο. Ο Κάκος μετά με ανάταση του χεριού του ήρθε προς το μέρος μου. Του είπα πως είναι κομπλεξικός. Δεν υπήρξε χειροδικία. Στα αποδυτήρια δώσαμε τα χέρια και λύθηκε η παρεξήγηση. Ο Τάσος Κάκος μου είπε μετά. 'Πως έγινες έτσι ρε Γιώργο; Είσαι πιο νευρικός και από ότι ήσουν παίκτης'. Εγώ του είπα 'τότε δεν με προλάβαινες'".

Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ ζήτησε η χειρότερη τιμωρία που μπορεί να υπάρξει στον Δώνη να είναι η τιμωρία του που διαρκεί 10 ημερολογιακές μέρες.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου