Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Η γκάφα Μεϊμαράκη και η αμφιλεγόμενη ατάκα Νταβούτογλου για το Αιγαίο

Μεγάλο μπλέξιμο με τη μετάφραση των δηλώσεων του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Βουλής...

 ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας εμφανίζεται να δηλώνει ότι «εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο».

Το κείμενο έχει αποδοθεί από τον μεταφραστή της Βουλής. Ωστόσο, άλλοι μεταφραστές, αλλά και δημοσιογράφοι που γνωρίζουν άπταιστα τα τουρκικά, λένε ότι ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι θέλει το Αιγαίο «ανοιχτή θάλασσα συνεργασίας». Όπως αντιλαμβάνεστε, ο διαφορά είναι τεράστια και μάλλον θα μας πάρει χρόνος για να λύσουμε το γρίφο...

Ας ελπίσουμε δε ότι θα τον λύσουμε (το γρίφο) χωρίς να υπάρξει πολιτικό κόστος. Και όλα αυτά, γιατί ο Πρόεδρος της Βουλής, έδωσε το δικαίωμα στον Νταβούτογλου να μιλήσει για το Αιγαίο, κάτι που δεν είναι δική του δουλειά.

Ο Β. Μεϊμαράκης βλέπετε, επέλεξε να δώσει δώρο στον Τούρκο ΥΠΕΞ ένα καραβάκι- κυκλαδικό αντίγραφο- και να του πει «εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο». Όταν δεν το έχει ο άνθρωπος…

newpost

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου