Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Η κυβέρνηση θα κάνει τίποτα για το χάλι της ΕΡΤ;


O Άγιος Παντελεήμονας της Λεωφόρου Μεσογείων, το ραδιοτηλεοπτικό κατάστημα που ζει με τα δικά μας τα λεφτά το έκανε και πάλι το θαύμα του. Αφού μπήκαν κουτσοί στραβοί, μπλε, πράσινοι και ελαφρώς ερυθροί κόκκοι, στο πλυντήριο της ΕΡΤ που όλα τα ξεβγάζει κι όλα τα στεγνώνει ήρθε το σύστημα για να κρασάρει.

Και πολύ που κράτησε, θα έλεγε κάποιος ουδέτερος παρατηρητής. Έτσι μπάχαλο που τα έκανε η κυβέρνηση στο κρατικό μαγαζί, πάλι καλά που δεν έχουμε απανωτά επεισόδια.


Κι ύστερα απ’ όσα έγιναν με την τοποθέτηση ημετέρων από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, ήρθε η ώρα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα. Ποιος θα επικρατήσει είναι το νέο παιχνίδι που παίζεται στο Ραδιομέγαρο. Όποιος έχει μεγαλύτερο «δόντι» είναι η απάντηση.

Ότι θα είχαμε μείζονα κρίση για τα… μάτια της Έλλης, όμως, κανείς δεν το περίμενε.
Η κ. Έλλη Στάη, κεντρική παρουσιάστρια από το 2010 των ειδήσεων, με τη δική της ιστορία στη δημοσιογραφία αλλά και με τις φανερές πολιτικές τοποθετήσεις της έγινε η πέτρα του σκανδάλου που έχει κάνει άνω – κάτω την ΕΡΤ.

Οι πληροφορίες λένε ότι έπεσε μεγάλος τσακωμός μεταξύ της παρουσιάστριας, του γενικος διευθυντή Αιμίλιου Λιάτσου και του αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων, Β. Θωμόπουλου. Με τόσους διευθυντές, στελεχάρες, αστέρια της δημοσιογραφίας και γραβατωμένους ακριβοπληρωμένους συμβούλους, δεν ήθελε και πολύ να ανάψει η φωτιά.

Η Στάη διαρρέει ότι δέχθηκε πιέσεις για γαλάζιες εξυπηρετήσεις, η άλλη πλευρά λέει ότι η Στάη είχε σηκώσει πολύ ψηλά τον αμανέ, η τριμερής κυβέρνηση βρέθηκε σε αμηχανία και ο Σίμος Κεδίκογλου απλά παρακολουθούσε τις εχθροπραξίες. Ο υπεύθυνος, λέμε τώρα, για τη στελέχωση της ΕΡΤ, υπουργός, απλά προσπάθησε να παίξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Όταν η Στάση τσακώθηκε άγρια με τον Λιάτσο και τον Θωμόπουλο, η υπόθεση πήγε στον πρόεδρο, Ν. Σίμο ο οποίος έκοψε από το δελτίο τη Στάη. Τι έκανε ο Κεδίκογλου. Μια ανακοίνωση έβγαλε ο άνθρωπος που λέει ότι δεν έχει προσωπική ανάμειξη στην υπόθεση!!!. “Όπως γνωρίζετε στην ΕΡΤ υπάρχει μία ιεραρχία. Η απόφαση να μη παρουσιάσει η κυρία Στάη το χθεσινό δελτίο πάρθηκε μετά από καταγγελία του διευθυντή ειδήσεων κ. Β. Θωμόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του γενικού διευθυντή ειδήσεων κ. Αιμ. Λιάτσου και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Ν. Σίμου” αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «οι εμπλεκόμενοι είναι μεγάλα παιδιά, έχουν σήμερα μία συνάντηση και ελπίζω να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα που τους προβληματίζουν», είπε και καθάρισε.

Τα ζητήματα που εγείρονται για το χάλι της ΕΡΤ είναι πολλά:
1.      Ενώ η χώρα παίζει το τελευταίο της χαρτί για να σωθεί η ΕΡΤ αντί να βοηθήσει στην σωτηρία της πατρίδας, κατάντησε παλαιοκομματικό ριγκ από τις  επιλογές και των τριών κομμάτων.
2.      Αν κάποιος ήθελε να «φάει» τη Στάη, ας το έλεγε αλλά να αναλάμβανε να πληρώσει και την αποζημίωσή της αφού το συμβόλαιο είναι μέχρι το Φεβρουάριο. Αν πάλι ήθελε να περάσει τη δική του γραμμή, ας ρώταγε κι αυτούς που πληρώνουν την ΕΡΤ και τον ίδιο.
3.      Ποια είναι η κ. Στάη που θα πρέπει να ασχολούμαστε; Χάθηκαν οι δημοσιογράφοι που και περγαμηνές έχουν και ακομμάτιστοι είναι; Έλεος πια με τους τηλεαστέρες.
4.      Ακούγεται ότι για την κ. Στάη και την προσπάθεια που γίνεται για να μείνει στο κανάλι, ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο Φ. Κουβέλης. Δεν έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί με τι άλλο να ασχοληθούν και τρώνε το χρόνο τους με την ΕΡΤ; Έλεος πια.
5.      Ποιοι είναι ο κ. Σίμος, ο κ. Λιάτσος και ο κ. Θωμόπουλος που νομίζουν ότι το μαγαζί είναι δικό τους και λειτουργούν με όρους τσιφλικιού; Επιλογές κομματικού χαρακτήρα δεν είναι ή μήπως μας διαφεύγει κάτι;
6.      Γιατί η ΕΡΤ θα πρέπει να απασχολεί τον κόσμο με τα καμώματά της; Αν ρωτήσουν τους πολίτες που πληρώνουν το ειδικό τέλος, αν και πόσο ενδιαφέρονται για τις ίντρικες και τα πάθη του ραδιομεγάρου, τότε θα καταλάβουν όλοι τους στο κανάλι πόσο υπερεκτιμημένοι είναι.
7.       Τέλος, είχαμε γράψει ότι είναι η χρυσή ευκαιρία για μια κυβέρνηση συνεργασίας να δημιουργήσει ένα κανάλι ακομμάτιστο, ελεύθερο σε νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, χωρίς παρωπίδες και κυρίως συμμαζεμένο. Όχι να φεύγουν λεφτά από εδώ κι από εκεί για ειδικούς συμβούλους, διευθυντές, αναπληρωτές, παρατρεχάμενους και κάθε λογής μακιγιέρ του προφίλ της ενημέρωσης. Δεν μας άκουσαν και βλέπετε τα αποτελέσματα. Φθαρμένα υλικά, μποτοξαρισμένα πρόσωπα, παλαιομοδίτικη ενημέρωση. Μπράβο τους, τα κατάφεραν μια χαρά.
Λέτε να δικαιωθούν κάποιοι που έλεγαν ότι η ΕΡΤ πρέπει να κλείσει για να τελειώνουμε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου