Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Κλείνει το Τμ. Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο

Picture
ΡΕΘΥΜΝΟ. Έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα ότι το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ που εδρεύει στο Ρέθυμνο πρόκειται να κλείσει ή να μεταφερθεί σε Χανιά ή Ηράκλειο όπου...
υπάρχουν περισσότερα Τμήματα και Σχολές. Φήμες οι οποίες κυκλοφόρησαν μετά την ανακοίνωση ότι η Σχολή Αστυνομίας αναστέλλει τη λειτουργία της και το ΚΕΝ 47 κλείνει οριστικά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέσα από την πανεπιστημιακή κοινότητα του ΤΕΙ, στο πλαίσιο του Καλλικράτη για την Παιδεία, ήδη συντάσσεται στο Υπουργείο Παιδείας έκθεση, το περιεχόμενο της οποίας ουδείς γνωρίζει, στην οποία προτείνονται ποιες ανώτατες Σχολές και Τμήματα πρόκειται να κλείσουν και ποια θα συγχωνευτούν με άλλα ή θα μεταφερθούν σε άλλες πόλεις της χώρας. Η έκθεση αυτή πρόκειται να παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας μέχρι το τέλος του έτους.

Αναφορικά με τοΤΕΙ του Ρεθύμνου, οι ίδιοι πανεπιστημιακοί κύκλοι αναφέρουν, ότι είναι από δύσκολο έως απίθανο να κλείσει, μιας και είναι μοναδικό στην Ελλάδα και παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους φοιτητές του. Δεν αποκλείεται, όμως, η μεταφορά του σε Χανιά ή Ηράκλειο, όπου και υπάρχουν περισσότερες σχολές και Τμήματα.

Δυστυχώς, το ότι είναι μόνο του το Τμήμα του Ρεθύμνου και δεν υπάρχει κάποιο άλλο, ώστε τα δύο μαζί να αποτελέσουν Σχολή, αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα. Επίσης, σοβαρό μειονέκτημα αποτελούν οι απαρχαιωμένες και ελλιπείς εγκαταστάσεις του Τμήματος στα Περιβόλια.

Πηγή: rethymnoguide.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου