Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Παν. Αιγαίου: Πρωτοβουλία Ενάντια στη κατασκευή Πυρηνικού Εργοστασίου στη Τουρκία

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου σας ενημερώνει για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας της σχετικά με την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και τη συλλογή υπογραφών ενάντια στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων σε περιοχές της Τουρκίας.


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (www.aegean.gr), έχοντας συνείδηση της ευθύνης που φέρει απέναντι στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου και της Ευρώπης, ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών ενάντια στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων στην Σινώπη και το Ακούγιου της Τουρκίας. Η στήριξη αυτής της δράσης είναι εντυπωσιακή και έρχεται από διάφορους φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την ακαδημαϊκή κοινότητα, πολιτικούς και απλούς πολίτες. Από τον Απρίλιο 2011– οπότε και ξεκίνησε η προσπάθεια- έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 38.300 υπογραφές, ενώ ο αριθμός τους καθημερινά αυξάνεται. Πρόσφατα μάλιστα τέθηκε το θέμα σε σύντομη συζήτηση και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Παράλληλα, υπάρχει στενή συνεργασία με το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο της Μεσογείου με τη συμβολή του οποίου διοργανώνονται εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαΙσθητοποίησης του κοινού.
Στη διεύθυνση http://petition.aegean.gr/stopnuclearplants/ έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε και εσείς στην ψηφοφορία.

Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας βασίζεται τόσο στην δική σας συμμετοχή όσο και στην διάδοση αυτού του μηνύματος.Με εκτίμηση
Πάρις Τσάρτας
Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου