Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Τυνησία: Παιδικό περιοδικό εξηγεί πως κατασκευάζονται οι βόμβες μολότοφ

Το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων και Οικογένειας της Τυνησίας μήνυσε ένα παιδικό περιοδικό, το "Ουράνιο Τόξο" επειδή στο τεύχος του Σεπτεμβρίου δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο εξηγούσε στους μικρούς αναγνώστες του πώς να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με το τυνησιακό πρακτορείο TAP το υπουργείο εκτιμά ότι το άρθρο αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών αλλά και "να ενθαρρύνει τη χρήση βομβών μολότοφ σε πράξεις καταστροφών ή σε τρομοκρατικές ενέργειες, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα".


Το κείμενο φιλοξενήθηκε στο τμήμα "Ο κήπος της γνώσης". Συνοδεύεται από το σκίτσο ενός μπουκαλιού που φλέγεται και εξηγεί ότι η βόμβα πήρε το όνομά της από τον υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατόπιν περιγράφεται η διαδικασία κατασκευής μιας τέτοιας βόμβας, με ένα μπουκάλι, ένα εύφλεκτο υγρό και ένα στουπί στο οποίο βάζουν φωτιά. "Στη συνέχεια εκτοξεύουμε το μπουκάλι στο αντικείμενο που στοχεύουμε. Το μπουκάλι σπάει και το αντικείμενο παίρνει φωτιά", καταλήγει το παιδικό περιοδικό.

Βόμβες μολότοφ χρησιμοποιούνται συχνά σε διαδηλώσεις στην Τυνησία, όπως έγινε πρόσφατα, κατά την επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα και στις συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στο νησί Τζέρμπα την Κυριακή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου