Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Αναχαίτιση πλοίου το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια!

Το φινλανδικό πλοίο Estelle, στο οποίο επιβαίνουν φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τη χρήση βίας από το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ.
 «Το πλοίο αναχαιτίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς να υπάρξουν βίαια επεισόδια», επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος αυτή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο πλοίο και το έθεσαν υπό τον έλεγχό τους. Οι επιβαίνοντες δεν αντιστάθηκαν», πρόσθεσε η ίδια. To πλοίο οδηγείται στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ.Επιβεβαιώνει την επιχείρηση των ισραηλινών αρχών και την αναχαίτιση του πλου του ιστιοφόρου «Estelle» και το ελληνικό τμήμα της κίνησης «Ένα καράβι για τη Γάζα».
 Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κίνησης Μιμίκα Κριτσανίδου, κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Σουηδό επικεφαλής της αποστολής Ντρορ Φέιλερ, την πληροφόρησε, ότι στις 10.15 το πρωί, το πλοίο περικυκλώθηκε από πλοία του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού και επιβιβάστηκαν σε αυτό Ισραηλινοί στρατιώτες που έφεραν αντιασφυξιογόνες μάσκες.
 Η επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων έγινε ενώ το «Estelle», βρισκόταν σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Γάζας.
  
Πηγή: limnosfm100.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου