Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Απαγορεύθηκαν αύριο λόγω Μέρκελ οι συγκεντρώσεις και οι πορείες σχεδόν σε ΟΛΟ το κέντρο της Αθήνας!

- Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 09.00 έως τις 22.00 - Κανονικά τα συλληλητήρια απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
- Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις στην Ομόνοια και στο Πεδίον του Άρεως
- Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις στην Αττική Οδό - Δεν θα επιτραπει πορεία στο Σύνταγμα
- Ανάλογες αποφάσεις είχαν ληφθεί τον Ιούνιο του 2003 και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς
- Κλειστό το ΜΕΤΡΟ και σήμερα από τις 15.00 σε ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ
- ΟΛΟ το πρόγραμμα της Ανγκελα Μέρκελ - Φθάνει στις 13.30

Να αποφύγει περικύκλωση της Γερμανικής πρεσβείας αλλά και συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιχειρεί η αστυνομία ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.
Έτσι, με ανακοίνωση της αστυνομίας απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις και πορείες σχεδόν σε όλο το κέντρο της Αθήνας! Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2003 όταν η Αθήνα φιλοξενούσε την Σύνοδο της ΕΕ για την Διεύρυνση αλλά και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς όταν βγηκαν εκτός ελέγχου συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αστυνομικών.Τα μόνο σημεία που επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις είναι η Ομόνοια και το Πεδίον του Άρεως. Στο Σύνταγμα ΔΕΝ θα επιτρέπεται συγκέντρωση ή πορεία.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Όπως τονίζεται, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς:

Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ


ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια σήμερα στις 6 μ.μ. και αύριο Τρίτη στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και στην αυριανή παναττική στάση εργασίας (12.00-15.00).

Tα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση.
Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες και τιμωρητικές πολιτικές που κλιμακώνονται, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και Τρόικα.

Καταδίκη της απαγόρευσης από την ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την πρωτοφανή αντιδημοκρατική κυβερνητική απόφαση μαζικής απαγόρευσης περιοχών για συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις. Μεγάλο μέρος του κέντρου των Αθηνών μετατρέπεται σε «απαγορευμένη πόλη». Τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με απαγορεύσεις αστυνομικά μέτρα και απειλές ποινικών κυρώσεων, αλλά με την αλλαγή των αδιέξοδων πολιτικών, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και την οικονομία σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση. klik newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου