Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμιος ο Περικλής Ηλίας!

Ο Περικλής Ηλίας είναι από την περασμένη Κυριακή παγκόσμιος πρωταθλητής στο Marathon του Mountain Bike! Ο Έλληνας αθλητής κέρδισε την πρώτη φανέλα με τα χρώματα της ίριδας σε επίπεδο Ανδρών, πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής ποδηλασίας.
Μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της έζησε την Κυριακή η ελληνική ποδηλασία. Ο Περικλής Ηλίας πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στο αγώνισμα του Marathon στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της UCI και έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας ποδηλάτης στην κατηγορία των Ανδρών που φοράει τη φανέλα με τα χρώματα της ίριδας.
Σε μια δύσκολη διαδρομή 84 χιλιομέτρων στο Ornans της Ανατολικής Γαλλίας, ο Ηλίας πήρε από νωρίς διαφορά από τους αντιπάλους του και κατάφερε να τη διατηρήσει παρά τα δυο σκασμένα ελαστικά, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση, μπροστά από τους Moritz Milatz (Γερμανία) και Kristian Hynek (Τσεχία) που τον πλαισίωσαν στο βάθρο. Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχόπτωση και ομίχλη, με αποτέλεσμα το λασπωμένο τερέν και η κακή ορατότητα να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες των αθλητών.

Η νίκη και η μεγάλη εμφάνιση του Έλληνα πρωταθλητή προκάλεσαν τα θετικά σχόλια του παγκόσμιου ποδηλατικού Τύπου, αφού κανείς δεν τον υπολόγιζε μέσα στα φαβορί. Ο 26χρονος ποδηλάτης από την Ελευσίνα ειδικεύεται κυρίως στο αγώνισμα του Cross Country στο mountain bike, έχοντας κερδίσει επτά φορές το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατετάγη στην 33η θέση στο Cross Country της ορεινής ποδηλασίας. Εδώ να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν (το 2005 στη Βιέννη) ο Χρήστος Βολικάκης είχε φορέσει τη φανέλα του παγκόσμιου Πρωταθλητή στο κέιριν, αλλά στην κατηγορία των εφήβων.

1 σχόλιο: