Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Ίσως και αναστολή του πρωταθλήματος!

"Μπουρλότο" στο πρωτάθλημα έβαλε η νέα συνάντηση που είχαν οι ιθύνοντες της ΕΡΤ με τους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία. "Μας κοροϊδεύει η ΕΡΤ", λένε οι ομάδες. Την Τρίτη το κρίσιμο Δ.Σ.
Στη νέα συνάντηση που είχε ο ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ δεν υπήρξε συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την περίπτωση αναστολής του πρωταθλήματος.
Η ΕΡΤ πρόσφερε στις 12 ομάδες (πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δηλαδή), το ποσό του 1,3 εκ. ευρώ από 2 εκ. ευρώ που έδινε πέρσι. Για την ακρίβεια 1.275.000 έναντι 1.100.000 εκ.Ωστόσο, η πρόταση δεν ικανοποίησε τον ΕΣΑΚΕ που περίμενε ένα ποσό της τάξης του 1,8 εκ. ευρώ για να είναι ευχαριστημένα τα μέλη του.

Το πρόβλημα είναι ότι με βάση τις συζητήσεις που έχουν λάβει χώρα μέχρι στιγμής, δεν ενδιαφέρονται για να αγοράσουν το "προϊόν" (βλέπε Basket League ΟΠΑΠ) ούτε ο ΟΤΕ, ούτε η NOVA, ούτως ώστε να συμπληρωθεί το ποσό που θα μοιραστούν οι ομάδες.
Άνθρωποι των ομάδων έλεγαν χαρακτηριστικά μετά τη συζήτηση ότι "η ΕΡΤ μας κοροϊδεύει", από τη στιγμή που ειπώθηκε μεταξύ άλλων πως θα μειωθεί και το ποσό που θα λάβουν φέτος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.
Κι αυτό γιατί οι "αιώνιοι" έχουν υπογράψει συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία που διαπραγματεύεται τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα.

Αναζητείται λύση, αλλά η ΕΡΤ δεν πρόκειται να προσφέρει περισσότερα χρήματα και πλέον το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την έναρξη του πρωταθλήματος.
Με δεδομένη την δυσαρέσκεια στις τάξεις των ομάδων (για τη μείωση της τάξης του 35%) δεν αποκλείεται να αποφασιστεί αναστολή του πρωταθλήματος και να μην έχουμε τζάμπολ στις 6 Οκτωβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου