Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Σουηδός ΥΠ.ΟΙΚ.: Η Ελλάδα αποχαιρετά το ευρώ σε 6 μήνες


 Σουηδός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα αποχαιρετά το ευρώ σε 6 μήνες


  • 1
     


Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη μέσα στο επόμενο εξάμηνο, προχώρησε από το Τόκυο όπου χθες έληξαν οι κοινές εργασίες ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας ο Σουηδός υπουργός οικονομικών Αντερς Μποργκ.


«Το πιο πιθανό είναι να φύγουν», είπε ο Μποργκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Τόκυο προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε κάτι τέτοιο να συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες».

Ο Μποργκ εκτίμησε επίσης ότι πιθανή ελληνική έξοδος δεν θα είχε μεγάλες επιπτώσεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα «δεδομένου ότι στην ουσία όλοι καταλαβαίνουν που πάει το πράγμα».
Με δεδομένη την έλλεψη ανταγωνιστικότητας στη βιομηχανία και την αδυναμία εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, «είναι λίγο δύσκολο να δει κανείς πως λύσουν αυτή την κατάσταση χωρίς να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα μέσω μίας σημαντικά χαμηλότερης συναλλαγματικής ισοτιμίας»

Ο Μποργκ έχει παράδοση απαισιόδοξων προβλέψεων για την Ελλάδα. Τον Ιούλιο είχε δηλώσει ότι «μία κάποιας μορφής χρεοκοπία είναι το πιθανότερο σενάριο για την Ελλάδα», ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο εμφάνιζε τις τράπεζες έτοιμες για το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου