Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

450.000 οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο μέλος στην Ελλάδα!


Περίπου 450.000 οικογένειες οι οποίες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο εμφανίζουν τα στοιχεία έρευνας...
Οι χιλιάδες αυτές οικογένειες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο και ζουν από επιδόματα και φιλανθρωπικές ενέργειες. Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα που έχει πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η οποία αποτυπώνει ξεκάθαρα την κατάρρευση της κοινωνίας.
Όπως παρατήρησε για το ίδιο θέμα ο ίδιος ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την ομάδα εκείνη των πολιτών που είναι άνω των 35 ετών και βρίσκονται χωρίς δουλειά. Σε αυτή την ειδική κατηγορία πολιτών υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις οικογενειών που είναι εκτός εργασίας τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα. Αποτέλεσμα αυτής της τραγικής κατάστασης είναι να μην μπορεί μια οικογένεια που βρίσκεται σε αυτή τη θέση να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες της.Τα μέλη της, ειδικά τα παιδιά, αντιμετωπίζουν συνθήκες φτώχειας και ζουν στα όρια της εξαθλίωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον ΟΑΕΔ έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις τέτοιων ομογενειών, που οι γονείς είναι άνεργοι πάνω από 12 μήνες και έχουν χάσει και αυτό το ελάχιστο επίδομα ανεργίας των 350 ευρώ τον μήνα. Ακόμα χειρότερα για όσους εργάζονταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και τώρα που είναι άνεργοι δεν δικαιούνται καθόλου επίδομα ανεργίας.
Από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ επισημαίνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη σύνταξη των γονέων τους ή ζουν με δανεικά από συγγενείς και φίλους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με την έξωση, αφού αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους.

Πληροφορίες: Δημοκρατία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου