Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Νέοι του κόσμου στην «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»

Δίαυλο επικοινωνίας με τους νέους που ζουν στην πόλη και δεν μιλούν καλά ελληνικά άνοιξε η «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», δίνοντας τους τη δυνατότητα να καταθέσουν τη δική τους πρόταση για τις εκδηλώσεις

Νεαροί φοιτητές, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι με καταγωγή, από χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ, την Ινδία και το Πακιστάν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν το «παρών» στην πρώτη, ουσιαστικά, συνάντηση της ομάδας διαλόγου, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.


Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων για τη «Θεσσαλονίκη 2014», Μπάμπης Παπαϊωάννου, στη συνάντηση έγινε παρουσίαση των 11 θεματικών προτεραιοτήτων του θεσμού. Η ομάδα διαλόγου των αλλοδαπών νέων θα προετοιμάσει πιλοτική δράση για την άνοιξη του 2013, οι λεπτομέρειες της οποίας θα αποφασιστούν σε επόμενες συναντήσεις.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι οι νέοι θεωρούν τη Θεσσαλονίκη όμορφη και ασφαλής πόλη. Οι περισσότεροι από αυτούς θα έχουν γυρίσει στις πατρίδες τους το 2014 και στόχος είναι, όπως είπε ο ίδιος, να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου