Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία φοιτητών και καθηγητών του ΑΠΘ και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν καθηγητές, υπάλληλοι και φοιτητές του ΑΠΘ και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενάντια στις...
μειώσεις των αποδοχών τους, των αυξήσεων των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και των περικοπών στους προϋπολογισμούς των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ, ο σύλλογος των οποίων πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, διδάσκοντες του ΤΕΙ, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να μείνει κλειστό σήμερα, σε συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των καθηγητών, διοικητικό προσωπικό και ειδικό εργαστηριακό προσωπικό, καθώς και φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ και στη συνέχεια με πορεία κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, το σωματείο των οποίων αποφάσισε από σήμερα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας να δοθεί η έκτακτη επιχορήγηση, με την οποία η διοίκηση του ΑΠΘ θα καλύψει τις αποδοχές τους μέχρι και το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργολαβικών Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η πρυτανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα διακόψουν όλες τις συμβάσεις των 850 εργολαβικών υπαλλήλων από την επόμενη εβδομάδα, εάν δεν χορηγηθεί το ποσό των 5-6 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγές: hbnews.gr, newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου