Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Θετικός σε ντόπινγκ ο Χονδροκούκης!


Ένα ισχυρότατο χτύπημα δέχθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι ο Ελληνικός Στίβος καθώς ανακοινώθηκε από την πλευρά του αθλητή μία είδηση που κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία από την Τετάρτη (25/7).
Ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο πρόσφατα παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και συγκεκριμένα στην ουσία στανοζολόλη.Ο πατέρας και προπονητής του Έλληνα πρωταθλητή, Κυριάκος Χονδροκούκης, εξέδωσε ανακοίνωση για να "ώστε να προστατέψουμε τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής από οποιαδήποτε υποψία", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην 1η παράγραφο της.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως τόσο ο αθλητής όσο και ο προπονητής-πατέρας του δεν αμφισβητούν το πρώτο δείγμα το οποίο βρέθηκε θετικό, αλλά θα περιμένουν και την εξέταση του δεύτερου δείγματος, διατηρώντας την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, να στείλουν τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο
Η ανακοίνωση:


"Αξιότιμοι έλληνες φίλαθλοι,


Πριν λίγο ενημερωθήκαμε από την ΙΑΑΦ μέσω του ΣΕΓΑΣ, ότι σε έλεγχο αντιντόπινγκ που υποβλήθηκε ο υιός και αθλητής μου Δημήτρης Χονδροκούκης, διαπιστώθηκε ότι το α’ δείγμα του ήταν θετικό στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη. Λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση ώστε να προστατέψουμε τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αποστολής από οποιαδήποτε υποψία.


Παρά το γεγονός ότι θεωρούμε την είδηση αυτή εξωπραγματική, εντούτοις δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα του εν λόγω ελέγχου. Απεναντίας δώσαμε ήδη εντολή να εξεταστεί και το β’ δείγμα, διατηρώντας όμως την επιφύλαξη μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να στείλουμε τα δύο δείγματα προς εξέταση και σε άλλο διαπιστευμένο εργαστήριο.


Ήμουν πάντοτε υπέρμαχος του καθαρού αθλητισμού . Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να κάνουμε χρήση οποιουδήποτε αναγορευμένου μέσου. Και εγώ προσωπικά ως πατέρας να θέσω σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού μου.


Το παράδοξο της χρήσης μιας τόσο εύκολα ανιχνεύσιμης απαγορευμένης ουσίας από έναν προσφάτως παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών, και μάλιστα προεόρτια των Ολυμπιακών Αγώνων, θεωρώ πως είναι εξόφθαλμα αυτονόητο.


Σε αυτό το παράδοξο, θα αγωνιστώ, θα αγωνιστούμε, να απαντήσουμε, να διαπιστώσουμε τί ακριβώς συνέβη, αφενός για εμάς ως οικογένεια και αφετέρου για το φίλαθλο κόσμο που με τόση αγάπη αγκάλιασε τον Δημήτρη. Η είδηση αυτή έχει συγκλονίσει την οικογένεια μου και παρακαλώ θερμά τα Μέσα αλλά και την κοινή γνώμη, προτού προβείτε σε μια εκ προοιμίου καταδίκη του Δημήτρη να σεβαστείτε την προσπάθεια μας να βρούμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα αυτονόητες.


Ο Δημήτρης δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες , αφήνοντας ανεκπλήρωτο ένα όνειρο ζωής.


Από την πλευρά μου, και μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει αυτή η περιπέτεια που συγκλόνισε τον Δημήτρη και την οικογένεια μας, με την παρούσα υποβάλω την παραίτηση μου από την θέση του τεχνικού συμβούλου ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ευχαριστώντας την Διοίκηση που με τίμησε για 14 συναπτά έτη.


Εύχομαι από καρδίας επιτυχία στους λοιπούς αθλητές της Ελληνικής αποστολής


Με τιμή


Κυριάκος Χονδροκούκης"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου