Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Δεν έρχεται η τρόικα τον Μάιο!

Τα πάνω – κάτω φαίνεται ότι έχουν έρθει στις Βρυξέλλες με τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung» ματαίωσε τελικά την προγραμματισμένη επίσκεψη της στη χώρα μας. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η τρόικα θα πρέπει να περιμένει πρώτα τις «δημοκρατικές εξελίξεις».


Την ίδια στιγμή η επόμενη δόση των 5,2 δισ. ευρώ θα καταβληθεί κανονικά στη χώρα μας στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί επειδή είχε ήδη εγκριθεί» από τους δανειστές, δήλωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ

Ωστόσο πέραν της ημερομηνίας αυτής, επικρατεί αβεβαιότητα. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου προειδοποίησε πως δεν θα καταβληθούν χρήματα αν δεν σχηματιστεί μια κυβέρνηση.

«Πρέπει να πούμε τώρα στον ελληνικό λαό ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, πως καμιά χώρα της ΕΕ δεν θα μπορέσει να αποδεσμεύσει έστω κι ένα μικρό κομμάτι αυτών των 130 δισεκ. ευρώ που έχουμε θέσει στη διάθεση των Ελλήνων αν δεν υπάρχει κυβέρνηση που να λειτουργεί, η οποία να σέβεται τους κανόνες που έχουν τεθεί και να διαχειρίζεται τα χρήματα που καταβάλλονται» είπε ο Ζαν Άσελμπορν στη διάρκεια συνεδρίου στις Βρυξέλλες.

Το θέμα πρόκειται να είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Βέβαια ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη σύνοδο, δηλαδή αν θα μεταβεί υπουργός υπηρεσιακής κυβέρνησης ή ο υπουργός Οικονομικών μίας νέας κυβέρνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου