Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Νοικιάζουν την ΕΛ.ΑΣ σε ιδιώτες – Ποιο είναι το...τιμολόγιο της!

Ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία βάζει η κυβέρνηση τη στιγμή που η εγκληματικότητα είναι εκτός ορίων και οι πολίτες νιώθουν τρόμο ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, η ΕΛ.ΑΣ. πλέον «ενοικιάζεται» επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν.


Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες που θέλουν να κοιμούνται ασφαλείς και ήσυχοι τα βράδια. Ο,τι και όσοι… ενοικιάζονται από εκείνους που μπορούν να πληρώσουν θα αφαιρούνται βέβαια από τις δυνάμεις που προστατεύουν τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς.

Και όποιος νομίζει ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν, δεν έχει παρά να προστρέξει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ακόμη και ο… τιμοκατάλογος των ενοικιάσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι τιμές ξεκινούν από 30 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ενός απλού αστυνομικού μέχρι και 1.500 ευρώ αν θέλετε να νοικιάσετε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης το Φορτηγό/γερανός ενοικίαζεται προς 90 ευρώ την ώρα, ένα περιπολικό προς 40 ευρώ την ώρα, μια μοτοσυκλέτα 50 ευρώ την ώρα (20 για την μηχανή και 30 για τον οδηγό). Επίσης αν θέλετε μπορείτε να νοικιάσετε προς 120 ευρώ την ώρα ένα λεωφορείο. Αν πάλι θέλετε να πάτε προς κάποιο νησί μην ανησυχείτε μπορείτε να νοικιάσετε για 200 ευρώ την ώρα ένα ταχύπλοο σκάφος.
Και αν είστε και καλός πελάτης, η Ελληνική Αστυνομία σάς κάνει και έκπτωση...
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, από δω και στο εξής οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο μπορεί να έχει τον προσωπικό του κρατικό αστυνομικό αντί του ποσού των 30 ευρώ την ώρα.

Σε καθέ περίπτωση, πάντως, διευκρινίζεται ότι όπου η κοστολόγηση “γίνεται ανά ώρα, ως ελάχιστος χρόνος χρέωσης λογίζεται η μία ώρα. Πέραν της πρώτης ώρας, χρόνος μικρότερος των 30 λεπτών δεν προσμετράται ενώ χρόνος μεγαλύτερος των 30 λεπτών λογίζεται ως ώρα”.

Στις ειδικές ρυθμίσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης προβλέπεται έκπτωση 15% για την παροχή υπηρεσιών σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε αντίθεση με προσαύξηση κατά 50% για τις αντίστοιχες υπηρεσίες προς ιδιώτες και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. klik newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου