Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

ΑΠΘ: Καθηγητές, ερευνητές και... χάκερς ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Με πρωτοβουλία Καθηγητών του Α.Π.Θ. ιδρύθηκε το Ελληνικό Παράρτημα του Διεθνούς Ιδρύματος Ανοιχτής Γνώσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στόχος...
 
είναι να αναπτυχθούν νέες πρακτικές αποτελεσματικής μεταφοράς γνώσης στην διαδικτυωμένη παγκόσμια κοινωνία. Το ελληνικό OKFN συμβάλλει σ’ αυτήν την παγκόσμια μετάλλαξη, ώστε η Ελληνική Γνώση να είναι διαθέσιμη και αξιοποιήσιμη από την Ελληνική και την Παγκόσμια κοινότητα.


Στο πλαίσιο των εργασιών του Διεθνούς Συνέδριου, με τίτλο «Πληροφορική στην Ιατρική Εκπαίδευση 2012» σήμερα, στις 17.00, θα πραγματοποιεί η 1η επίσημη δημόσια συνάντηση του Ελληνικού Παραρτήματος του Open Knowledge Foundation, που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόσφατα από μια τοπική ομάδα καθηγητών και ερευνητών, χάκερ, προγραμματιστών, αντιπροσώπων της Πολιτείας και των πολιτών που ένωσαν τις δυνάμεις τους. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ.

Να σημειωθεί ότι το Open Knowledge Foundation (OKFN) είναι ένα διεθνές μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 2004, στην Αγγλία, με σκοπό να προωθήσει την ανοιχτή πρόσβαση στην γνώση, παγκοσμίως.


Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνικό OKFN http://gr.okfn.org/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου