Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Μαύρη Ένωση...σε απόγνωση και ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ γράφει σήμερα μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της, αφού πάρα πολύ δύσκολα θα γλυτώσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό για ένα χρόνο λόγω της οικονομικής της ασυνέπειας.Μόνο με θαύμα θα αλλάξει κατι σήμερα στην Ένωση παρά τα όσα ανέφεραν χθες από τα Σπάτα πως προλαβαίνουν μέχρι τις 10:00 να έχουν μαζέψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Αν σήμερα έως τις 10 το πρωί που θα μεταβεί στην Εφορία ο Δημητρέλοςδεν έχει τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητά, τότε το αμέσως επόμενο λεπτό θα προκαλέσει αντιδράσεις.Ποιες είναι αυτές; Η παραίτηση του αλλά και μια ανακοίνωση αναφέροντας όλες τις ευθύνες για τοναποκλεισμό ενός χρόνου της ΑΕΚ από τα Κύπελλα Ευρώπης.


Η ΑΕΚ ζητά απο την εφορία να της δώσει επί της ουσίας :

1) άρση της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας, που την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε κατά50%,

2) κατάθεση φορολογικής ενημερότητας,


3) έγγραφη βεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αλλαγής στις ευνοϊκές διατάξεις της υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 44,


4) ανάληψη της ευθύνης για την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων που θα χρησιμοποιηθεί προς την UEFA και


5) νέα ρύθμιση, ώστε η ΠΑΕ να καταβάλλει σε μηνιαία βάση μικρότερο ποσό από το ιλιγγιώδες των800.000 ευρώ που είναι υποχρεωμένη να δίνει αυτή τη στιγμή.


Δύσκολα και τα πέντε έγγραφα να δοθούν σε μια ημέρα με ευθύνη να έχουν τόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας, αλλά και το Δημόσιο που οδεύει τους κιτρινόμαυρους σε τροχιά πτώχευσης.


Αν όλα κυλήσουν ομαλά και ο πρόεδρος της ΑΕΚ τα βγάλει πέρα με το Δημόσιο τότε θα πρέπει να βρει χρήματα. Από τη στιγμή που θα έχει εξασφαλιστεί η φορολογική ενημερότητα καλύπτεται η συνθήκη που ζητούσε ο δανειστής για να εκταμιεύσει κι άλλο ποσό. Πάντως και σε αυτή την περίπτωση, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η εκταμίευση και να προλάβει η ΑΕΚ να πληρώσει όλους τους πιστωτές της, ώστε να στείλει τα αποδεικτικά έγγραφα στην UEFA και να προλάβει τις διαδικασίες.


Και να τελείωναν όλα εκεί...Έρχεται τις επόμενες ημέρες και η σειρά του Παναθηναϊκού.Μάυρο χάλι και στην πράσινη ΠΑΕ,με Βγενόπουλο και Βαρδινογιάννη να ανταποδίδουν ανακοινώσεις πετώντας αιχμές ο ένας στον άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι οτι αυτη την στιγμή δεν υπάρχει κανένας σοβαρός να αναλάβει τις ευθύνες του και να σώσει τον Παναθηναϊκό απο το οικονομικό του αδιέξοδο.Τέλος,προστέθηκε και τρίτος πρίγκιπας στην λίστα,κι αυτος με εκπρόσωπο τον Τσάκα,κάτι το οποίο εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους φίλους του "τριφυλλιού" οι οποίοι δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου