Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στη δράση open house και ανοίγει τις πόρτες των κτιρίων της!

Στη δράση «open house» συμμετέχει η Θεσσαλονίκη και ανοίγει για το κοινό την πόρτα σε περισσότερα από 50 κτίρια της, δημόσια και ιδιωτικά…

Η δράση, που υλοποιείται και στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του ερχόμενου Νοεμβρίου. 
 
Η δράση «open house» αποτελεί μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Λονδίνο πριν από 20 χρόνια και εξαπλώθηκε σε αρκετές πόλεις του κόσμου. Πέρα από τη Θεσσαλονίκη φιλοδοξούν να ενταχθούν σε αυτήν η Βουδαπέστη, το Περθ και η Αδελαϊδα.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παγκόσμια προβολή των πόλεων που συμμετέχουν σε αυτή και προϋπόθεση για ένα τέτοιο εγχείρημα αποτελεί η δημιουργία ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με εταίρους, όπως η Περιφέρεια, η Αντιπεριφέρεια, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), ο Δήμος, η Μητρόπολη, ο Οργανισμός Τουρισμού κλπ.

Τις λεπτομέρειες για το θέμα, που προωθεί το ΤΕΕ / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ ΤΚΜ Τάσο Κονακλίδη.

Παράλληλα εξετάστηκε το ζήτημα της συμμετοχής της αντιπεριφέρειας στη διοργάνωση της έκθεσης «Θεσσαλονίκη 1912-2012, η αρχιτεκτονική και πολεοδομική εξέλιξη της πόλης» που θα έχει στόχο την κριτική προσέγγιση των δυναμικών μετασχηματισμών του αστικού τοπίου που οδήγησαν στη δημιουργία της σύγχρονης μητρόπολης.

Έχω να προσθέσω ότι ο Μπουτάρης που στην αρχή της χρονιάς είπε πως δεν θα κάνει τπτ για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης δεν άλλαξε γνώμη. Όπως αναφέρεται παραπάνω  ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ ΤΚΜ Τάσο Κονακλίδη διοργανώνουν το event.

Πληροφορίες: agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου