Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Οι πιο περίεργες φυλακές στον κόσμο

Η εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι για τη φυλακή είναι λίγο-πολύ πως πρόκειται για μια έκταση αυστηρά οριοθετημένη με εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκονται τα κελιά των κρατουμένων καθώς και άλλοι απαραίτητοι χώροι για τη λειτουργία του ιδρύματος.


Όσον αφορά στη ζωή των κρατουμένων, επίσης η ηδέα που έχουμε είναι ότι ακολουθούν μια συγκεκριμένη ρουτίνα.
Είναι όμως όλες οι φυλακές στον κόσμο ακριβώς έτσι;Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει τις πιο παράξενες, τις πιο ιδιαίτερες για τους έγκλειστους φυλακές στον κόσμο.


Η πιο διάσημη

 Οι πιο περίεργες φυλακές στον κόσμο
Το περιβόητο Αλκατράζ είναι ίσως η πλέον διάσημη φυλακή του κόσμου. Βρίσκεται σε μια μικρή νησίδα στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Οφείλει το μύθο της στο γεγονός ότι κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να αποδράσει.
Η πιο ακριβή
 Οι πιο περίεργες φυλακές στον κόσμο
Η φυλακή San Quentin στην Καλιφόρνια θεωρείται η ακριβότερη του κόσμου μιας και το κόστος της υπολογίζεται στα περίπου 100 εκατ. δολάρια!
Η πιο ευχάριστη (!)
 Οι πιο περίεργες φυλακές στον κόσμο
Στη φυλακή Cebu στις Φιλιππίνες, πέρα από τα γνωστά αθλήματα και δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται οι τρόφιμοι στις περισσότερες φυλακές του κόσμου, υπάρχει η δυνατότητα του χορού και της μουσικής. Μάλιστα, έχουν δώσει παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η μικρότερη
 Οι πιο περίεργες φυλακές στον κόσμο
Βρίσκεται στο Νησί του Καρχαρία (Island of Sark) στο σύμπλεγμα των νησιών Γκέρνσεϊ και χτίστηκε το 1856. Η φυλακή Sark μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι δύο άτομα και σήμερα χρησιμοποιείται για κρατητήριο μιας ημέρας.

http://newssalonika.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου