Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Σεξουαλική παρενόχληση στο γραφείο

Κι όμως υπάρχουν και χειρότερα
 

Περίπου εκατόν δέκα έρευνες που διενεργήθηκαν την τελευταία 20ετία έδειξαν ότι ορισμένες συμπεριφορές της εργοδοσίας όπως οι άγριες φωνές, οι προσβολές, η μη αναγνώριση της εργασίας και η συνεχής άσκηση κριτικής έχουν σοβαρότερες επιπτώσεις στους εργαζόμενους απ’ ότι η σεξουαλική παρενόχληση.
 
Ίσως αυτό να ισχύει επειδή η τελευταία αποτελεί αδίκημα και ο εργαζόμενος-θύμα μπορεί να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.
 
Αντιθέτως, όταν ο εργαζόμενος είναι θύμα κακομεταχείρισης, άσχημης συμπεριφοράς, μειωτικών σχολίων ή ακόμα χειρότερα δολοπλοκιών που γίνονται πίσω από την πλάτη του, τότε είναι τελείως ανυπεράσπιστος και οι σχέσεις με τον εργοδότη του είναι χειρότερες ακόμα και από αυτές που έχει ο υπάλληλος που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά! 
 
Σύμφωνα με τις έρευνες, οι μη βίαιες μορφές επιθετικότητας στο περιβάλλον εργασίας -και κυρίως όσες γίνονται με ύπουλο τρόπο- έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην είναι αφοσιωμένοι στην εργασία τους, να μειώνεται η αποδοτικότητά τους και να αυξάνονται τα επίπεδα θυμού και άγχους.
 
Κι ενώ αποδεδειγμένα, οι φωνές του αφεντικού ή του προϊστάμενου έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που συμφέρουν την εργοδοσία, είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η πλειονότητα των διευθυντών έχει αυτή τη συμπεριφορά.
 
Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου