Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Μείωση μισθών και στην Τράπεζα της Ελλάδος

Την τελευταία τριετία το προσωπικό της ΤτΕ έχει μειωθεί κατά 25%, καθώς αποχώρησαν 650 άτομα
Ερχεται «ψαλίδι» στους μισθούς των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Να υπογράψουν τριετή επιχειρησιακή σύμβαση κάλεσε με επιστολή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τον σύλλογο εργαζομένων στην τράπεζα.


Η συνάντηση των δύο πλευρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του μήνα και ανάμεσα στα εργασιακά θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και η μείωση των αποδοχών.
«Εν μέσω των μεγάλων και σημαντικών μεταβολών που συντελούνται στο ευρύτερο πεδίο των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών θεμάτων θεωρώ απολύτως σκόπιμη και ιδιαιτέρως επείγουσα την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με τον ΣΥΤΕ, προκειμένου να διευκρινιστούν και συμφωνηθούν, το ταχύτερο δυνατόν, ουσιαστικές πτυχές στα ανωτέρω πεδία, κυρίως δε οι όροι προς τους οποίους θα προσαρμοστούν οι εν γένει σχέσεις εργασίας και αμοιβών στην Τράπεζα της Ελλάδος», αναφέρει στην επιστολή προς τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων, Γιάννη Γοζαδίνο, ο διοικητής Γ. Προβόπουλος.
Διευκρινίζουμε ότι οι μειώσεις θα αφορούν την επιχειρησιακή σύμβαση και όχι την κλαδική, όπως αυτή διαμορφώνεται σε επίπεδο ΟΤΟΕ.


Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση που απηύθυνε ο διοικητής, η πολιτική της διαβούλευσης ευθυγραμμίζεται και με την επιταγή της ΕΚΤ, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της συνδιαμόρφωσης λύσεων από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες σε εργασιακά θέματα.
Σημειώνουμε ότι την τελευταία τριετία το προσωπικό της ΤτΕ έχει μειωθεί κατά 25%, καθώς αποχώρησαν 650 άτομα, ενώ, σύμφωνα με τον ισολογισμό της τράπεζας, το λειτουργικό κόστος έχει μειωθεί κατά 20% και το κόστος των υπερωριών κατά 50%.
Επίσης, από τα τέλη του 2009 οι αποδοχές του διοικητή, των υποδιοικητών και των γενικών διευθυντών της ΤτΕ έχουν μειωθεί κατά 20%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου