Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των γειτόνων της στην φορολογία


Η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των γειτόνων της Βούλγαρων και Αλβανών, θεσπίζοντας έναν ενιαίο φόρο, ανέφερε ο ιδρυτής του περιοδικού Forbes, Steve Forbes.«Μπορείτε να πάρετε ως παράδειγμα την Αλβανία και την Βουλγαρία.


 Δεν τους αρέσει να πληρώνουν φόρους, αλλά εδώ και χρόνια μέσω της παρακράτησης φόρων που φτάνει σε ύψος το 10%, μπορούν να συλλέγουν φόρους εύκολα και οι οικονομίες τους αναπτύσσονται», σχολίασε ο Forbes.«Στην Ελλάδα δεν έχουν βάλει μπροστά ακόμα μέτρα ανάπτυξης για αυτό η οικονομία βρίσκεται σε δεινή θέση», ανέφερε ο Forbes.ύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη οδεύει προς την λάθος κατεύθυνση, με το να επιτρέπει στην Ελλάδα να αναδιαρθρώνει τα χρέη της με τον τρόπο που το έκανε, την στιγμή που δεν λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, που απαιτείται για την επίτευξη της διαρκούς ανάκαμψης.

Τέλος, εκτίμησε ότι η διάσωση της Ελλάδας, θα φέρει προσωρινή ηρεμία στην Ευρώπη. Ωστόσο ο Forbes διευκρινίζει ότι, χωρίς μεταρρυθμίσεις, η κρίση θα επιστρέψει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου