Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Το ΑΠΟΕΛ είναι αθάνατο και αιώνια θα ζει!!!!

Δε γράφω συχνά για αθλητικά γεγονότα σ'αυτό τον ιστότοπο, όμως μετά το σημερινό όνειρο που ζει η Κύπρος, πώς να μην γράψω; Μία ομάδα, την οποία σχεδόν κανείς δεν είχε υπολογίσει ούτε καν στους ομίλους του Champion's League, όχι μόνο έφτασε με τρεις προκριματικούς γύρους εκεί, αλλά πέρασε και στη φάση των 16 του θεσμού και η πιο τρελή συνέχεια:
Σήμερα, μετά από το 1 - 0 επί της Λυών και το 4 - 3 στη διαδικασία των πέναλτυ, πέρασε όχι μόνο στη φάση των 8 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά πέρασε και στην ιστορία ως η πρώτη ομάδα από τη Μεγαλόννησο η οποία φτάνει μέχρι αυτό το σημείο στη διοργάνωση! Ο τερματοφύλακας Χιώτης, αποκρούοντας δύο πέναλτυ των lacazette και bastos έγινε ο ήρωας των Κυπρίων και χάρισε στην ομάδα του την πολύ σημαντική αυτή πρόκριση.

Για το ΑΠΟΕΛ τι να πει κανείς; Ομάδα ιδρυμένη το 1926, με μεγάλη ιστορία στους Κυπριακούς θεσμούς (κυπριακό πρωτάθλημα και κυπριακό κύπελλο), και η πιο επιτυχημένη ομάδα στη Μεγαλόννησο όχι μόνο όσον αφορά την εγχώρια ιστορία σε τίτλους, αλλά και την ευρωπαϊκή σε πορείες. Θεωρείται επίσης και η λαοφιλέστερη ομάδα στην Κύπρο, και τα χρώματά της, μπλε και κίτρινο, συμβολίζουν το μπλε την ελληνική σημαία και το κίτρινο αυτήν της ορθοδοξίας με το δικέφαλο αετό, μιας και το ΑΠΟΕΛ από το 1948 και μετά ξεκάθαρα τοποθετεί την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα σε όλες τις δραστηριότητές του. Όπως και οι οπαδοί του, που μερικές φορές παρεκτρέπονται αλλά μικρή σημασία έχει αυτό αν αναλογιστεί τη δύναμη που έχουν να το στηρίζουν παντού σα σωματείο και να πηγαίνουν σε όλη τη γη για να φωνάζουν για την ιδέα του. Αυτά για την ιστορία και τη δύναμη του ΑΠΟΕΛ, του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας, την ομάδα ιδρυμένη στη νήσο Κύπρο από Έλληνα της Κύπρου, το Γιώργο Πούλια, το 1926.

Καλή επιτυχία παιδιά και καλή συνέχεια! Το ΑΠΟΕΛ είναι αθάνατο και αιώνια θα ζει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου