Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Να πως περνάνε τα πυρομαχικά στα γήπεδα

Ενδιαφέροντα στοιχεία αποκαλύπτονται σε έρευνα δημοσιεύματος, σχετικά με το πως μπαίνουν τα... πολεμοφόδια εντός των γηπέδων, σύμφωνα με την οποία συμμετοχή έχουν ακόμα και παράγοντες ομάδων! 

Στο κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας «Βήμα» γίνεται καταγραφή των... πυλών εισόδου, απ' τις οποίες και εισχωρούν τα όπλα-πυρομαχικά εντός των αγωνιστικών χώρων. Μεγαλύτερη αίσθηση φυσικά προκαλούν οι... τρύπες, που σχετίζονται με ανθρώπους των ίδιων των ΠΑΕ, τη στιγμή που όπως αναφέρεται η έξαρση της γηπεδικής βίας οφείλεται και στο γεγονός της «σύμπραξης» των χούλιγκαν με τους λεγόμενους «μπαχαλάκηδες», που μοναδικό σκοπό έχουν την δημιουργία επεισοδίων.Συγκεκριμένα σχετικά με το πως μπαίνουν τα όλα εκείνα τα «αντικείμενα» εντός των γηπέδων, αναφέρονται τέσσερις αιτίες.

Αρχικά είναι η ανεπάρκεια στους ελέγχους από πλευράς αστυνομίας και σεκιούριτι τόσο στις θύρες, όσο και περιμετρικά του γηπέδου. Όπως μάλιστα υποστηρίζει, οι τελευταίοι προέρχονται κατά κύριο λόγο απ' τον συνδεσμιακό χώρο των γηπεδούχων, οπότε το έργο των χούλιγκαν γίνεται ακόμα πιο εύκολο.

Δεύτερος τρόπος, είναι ο λεγόμενος αντιπερισπασμός. Δηλαδή οι οπαδοί πραγματοποιούν ταυτόχρονες επιθέσεις, «ντου» όπως τα ονομάζουν κι εκεί βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν κάθε είδους πολεμοφόδιο μέσα στο γήπεδο.

Ακόμα μία «τρύπα», η οποία κι εγείρει μεγάλα ερωτηματικά είναι η συνεργασία των χούλιγκανς με τους ίδιους τους παράγοντες των ΠΑΕ, περνώντας ό,τι θέλουν είτε απ' τις προηγούμενες μέρες, είτε μερικές ώρες νωρίτερα.

Στην τέταρτη δίοδο που αναφέρεται, τον «Δούρειο Ίππο» αναλαμβάνουν να ενσαρκώσουν είτε γυναίκες, είτε ακόμα και παράγοντες που πηγαίνουν στα VIP, άτομα δηλαδή υπεράνω πάσης υποψίας, στα οποία δεν γίνεται σωματικός έλεγχος, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το τι μπορεί να κρατούν μαζί τους. Η... σύνδεση χούλιγκαν-ΠΑΕ

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο που παρουσιάζεται, αφορά την «πριμοδότηση» των ίδιων των ΠΑΕ στους συνδέσμους. Και βέβαια τα χρήματα που τους καταβάλλονται όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, καταλήγουν σε πολεμοφόδια, η αγορά των οποίων προτιμάται απ' το εξωτερικό και κυρίως απ' την Ιταλία, όπου οι τιμές είναι πιο προσιτές. Βέβαια, όλο αυτό το αλισβερίσι, δεν γίνεται για κανένα άλλο λόγο, εκτός απ' το ότι οι ομάδες θέλουν να έχουν στο πλευρό τους, τους οργανωμένους οπαδούς. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου