Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Επικράτησε ο Άρης στο ντέρμπι του μπάσκετ

Καλύτερος σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Αρης νίκησε τον ΠΑΟΚ 81-71 στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας του στον αγώνα του πρώτου γύρου. Η νίκη του Αρη είχε θεμέλια στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι κίτρινοι κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου η οποία εξασφάλισε κλεψίματα, ρυθμό και αυτοπεποίθηση. 


Στην επίθεση οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή είχαν πολλούς τρόπους για να βάζουν την μπάλα στο καλάθι, είτε με σουτ, είτε με ντράιβ, είτε με γρήγορες επιθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Ειδικά κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Αρης πάτησε το γκάζι, ο αναιμικός ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει και το 22-18 έγινε 44-30 και 49-38 με πρωταγωνιστές τον Ντέιβις και τον Βεργίνη. 

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να παίξει καλύτερα άμυνα στο τρίτο και εν μέρει τα κατάφερε, η μέτρια όμως απόδοσή του στην επίθεση όπου δεν είχε σταθερό πόλο στο σκοράρισμα δεν του επέτρεψε να πλησιάσει περισσότερο από τους 10 πόντους (63-53).Αυτό που απέμενε να κάνει ο Αρης για να πάρει το παιχνίδι ήταν να διαχειριστεί ικανοποιητικά τις καταστάσεις και το χρόνο στο τέλος. Τα κατάφερε εκμεταλλευόμενος και τις παλινωδίες του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε τις ευκαιρίες να κατεβάσει τη διαφορά ακόμα και στους 6 πόντους (για να υπερασπιστεί τη διαφορά των πέντε πόντων του πρώτου αγώνα). 

Ομως δύο φορές ο Παππάς και μία φορά ο Ντούβνιακ απέτυχαν να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι.Tα δεκάλεπτα: 22-18, 49-38, 65-53, 81-71

Μετά το παιχνίδι, ωστόσο, η εικόνα του πολύ καλού Άρη αμαυρώθηκε από τους οπαδούς του, καθώς μία ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε σε σύνδεσμο αντίπαλης ομάδας, προξενώντας σχετικά εκτεταμένα επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και θέτοντας σε κατάσταση γενικότερου πανικού το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου