Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ??


Κι όμως κορίτσια ισχύει! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διενεργήθηκε από το Κέντρο Προαγωγής της Σεξουαλικής Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα φαίνεται πως πολλές γυναίκες έχουν φτάσει στον πολυπόθητο οργασμό εξαιτίας της...γυμναστικής!
Το φαινόμενο περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1953 από τον «πατέρα» της σύγχρονης σεξολογίας δρα Άλφρεντ Τσάρλς Κίνσει, ο οποίος είχε αποκαλύψει πως το 5% των γυναικών νιώθουν ερωτική επιθυμία ή φτάνουν στην κορύφωση την ώρα που γυμνάζονται.
Η έρευνα έγινε υπό την μορφή on line δημοσκόπησης, στην οποία έλαβαν μέρος 124 γυναίκες που είχαν βιώσει οργασμό και 246 γυναίκες που είχαν αισθανθεί έντονη ερωτική επιθυμία κατά τη διαρκεία της άσκησης, με μέσο όρο ηλικίας τα 30 (η νεότερη 18 και η μεγαλύτερη 63). Τα αποτελέσματα έδειξαν πως 4 στις 10 γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό με τη γυμναστική τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους. Την κορδέλα του πρωταθλητή έκοψαν όπως φαίνεται οι «κοιλιακοί» , καθώς το 45% των γυναικών που είχαν βιώσει οργασμό δήλωσαν πως το ένιωσαν όταν έκαναν ασκήσεις κοιλιακών. Άλλες ασκήσεις που φαίνεται να διεγείρουν τις γυναίκες είναι η στατική ποδηλασία με μεγάλη ταχύτητα σε ποσοστό 19% ,η αναρρίχηση (9,3%) ,τα βαράκια και το τρέξιμο (7%), καθώς και άλλα είδη ασκήσεων όπως η γιόγκα, το κολύμπι, η αεροβική κ.τ.λ.
Ο οργασμός ήταν πιθανότερος ύστερα από πολλά σετ κοιλιακών και γενικότερα μετά από έντονη άσκηση. Πολλές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ομολόγησαν πως είχαν διαπιστώσει να τους συμβαίνει αυτό από την παιδική ηλικία (ξεκινώντας περίπου απο τα 7 με 8). Το ενδιαφέρον που προκάλεσε η έρευνα ήταν μεγάλο, ενώ τώρα η επιστημονική ομάδα αποσκοπεί στο να μελετήσει διεξοδικότερα τα αίτια του φαινομένου καθώς και την πιθανότητα ύπαρξης αντίστοιχου φαινομένου στους άνδρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου