Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Μετεωρίτης έπεσε πάνω στο σπίτι τους

Μια νορβηγική οικογένεια έπεσε από τα σύννεφα όταν ανακάλυψε αυτό που φαίνεται να είναι ένα κομμάτι από μετεωρίτη που διαπέρασε την οροφή του σπιτιού της στην καρδιά του Όσλο, μετέδωσαν νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Σπασμένη στα δύο, η «πέτρα» βάρους 585 γραμμαρίων πιθανότατα αποσπάστηκε από έναν μετεωρίτη που είχε παρατηρηθεί πάνω από τη Νορβηγία, την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, και προσγειώθηκε στο σπίτι, τότε ακατοίκητο, της οικογένειας Τόμασεν σε λαϊκή γειτονιά στη νορβηγική πρωτεύουσα.Κινούμενοι πολύ γρήγορα, οι μετεωρίτες διαλύονται σε κομμάτια όταν εισέλθουν στην ατμόσφαιρα, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιο τα τμηματά τους να πέσουν σε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τον Σέρζ Κουτσμί ερευνητή στο Ινστιτούτο ‘Αστροφυσικής του Παρισιού.

«Αυτή η οικογένεια ήταν πολύ τυχερή», είπε ο κ. Κουτσμί στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Πρώτον, επειδή το κομμάτι του μετεωρίτη δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές, αλλά και επειδή αντιπροσωπεύει μια μικρή περιουσία», σημείωσε.

Για παράδειγμα, ένα γραμμάριο μετεωρίτη από τον Άρη μπορεί να πουληθεί για περίπου 5.000 κορώνες (περίπου 670 ευρώ), σύμφωνα με έναν γεωφυσικό που επικαλείται ο ιστότοπος της εφημερίδας Verdens Gang (VG).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου