Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Όταν δεν υπάρχει όρεξη για σεξ...

2 στις 10 γυναίκες στην Ελλάδα αναφέρουν πρόβλημα διέγερσης στην ερωτική τους επαφή. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) το 22,4% των γυναικών απέχει από το σεξ ακόμη και έναν ολόκληρο χρόνο. Ενδεικτικό είναι πως στις νέες γυναίκες, οι οποίες και θεωρούνται και πιο σεξουαλικά ενεργές, οι περίοδοι αποχής από το σεξ εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά. Το 31% των γυναικών 18-24 ετών δηλώνει ότι έχουν περάσει έως και 5 μήνες χωρίς σεξουαλική επαφή. Αντίστοιχα στο 30,5% των γυναικών ηλικίας 25-34 ετών η περίοδος αποχής φτάνει μέχρι και τον ένα χρόνο.

Μπορεί το ποσοστό αυτό να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ερωτικού συντρόφου (69,3% των γυναικών όλων των ηλικιών), όμως νεαρές γυναίκες από 18-24 ετών, σε ποσοστό 20%, δηλώνουν στην έρευνα πως ο βασικός λόγος αποχής είναι η έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος.

Τι να κάνεις

Η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου σε συμβουλεύει...

-Δώστε χώρο και χρόνο στη σχέση. Δυστυχώς οι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι που πολλές φορές χρειάζεται να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Ωστόσο πρέπει να θυμάστε ότι δεν αρκεί να έχετε μια σχέση αλλά θα πρέπει και να τη διατηρήσετε. Οι σχέσεις θέλουν φροντίδα. Προσπαθήστε λοιπόν να δώσετε στον εαυτό σας και στο σύντροφό σας ποιοτικό χρόνο ώστε να απολαμβάνετε την ερωτική σας επαφή, αφήνοντας τα προβλήματα έξω από την κρεβατοκάμαρα.

-Διατηρήστε το πάθος στη σεξουαλική σας ζωή. Για να το πετύχετε αυτό χρειάζεται να απολαμβάνετε τη στιγμή που κάνετε σεξ χωρίς άγχος και χωρίς να στοχεύετε στον οργασμό.

-Φλερτάρετε και προκαλέστε το ταίρι σας: μιλώντας του ερωτικά, δημιουργώντας ερωτική ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας σεξουαλικές φαντασιώσεις και γενικότερα μετατρέψτε το σεξ σε ένα παιχνίδι αισθήσεων. Γίνετε εφευρετικοί στη σεξουαλική επαφή. Το πάθος διατηρείται και αυξάνεται στη σχέση έχοντας την ικανότητα να "χρωματίζει" την ερωτική ζωή.

-Μιλήστε με το ταίρι σας για αυτά που σας αρέσουν στο σεξ. Δείξτε του τον τρόπο να σας ικανοποιεί. Το σεξ είναι προσωπική υπόθεση. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από ταμπού και προκαταλήψεις, λειτουργώντας περισσότερο με το "θέλω" και όχι με το "πρέπει".

-Ο ερωτικός λόγος, τα προκαταρκτικά παιχνίδια και οι σεξουαλικές φαντασιώσεις δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και σας προετοιμάζουν για τη σεξουαλική επαφή αυξάνοντας την ερωτική επιθυμία. Αποφεύγεται να εστιάζετε στη διείσδυση με το άγχος της κορύφωσης.

lovepoint.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου