Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Καταγγελίες για περίεργη υπόθεση παρακολουθήσεων στην Κρήτη

Η παρακολούθησή τους δεν γίνεται τυχαία. Όπως υποστηρίζουν, το κέντρο της βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου έχει εγκατασταθεί η μία από τις έξι περίφημες «βαλίτσες» της ΕΥΠ...


Μια περίεργη όσο και σοβαρή υπόθεση έφερε στο φως η 'Ισοτιμία' που αφορά παρακολουθήσεις τηλεφώνων στο Ρέθυμνο! Σύμφωνα με το σάιτ η υπόθεση λέει ότι απασχολεί όχι μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν διαπιστώσει ότι τα τηλέφωνά τους (κινητά και σταθερά) παρακολουθούνται αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια κίνηση που να επιβεβαιώνει αυτές τις 'καταγγελίες' και τις οποίες το CRETALIVE αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα.

Έχουν μάλιστα , όπως αναφέρει η 'Ισοτιμία', φτάσει στο σημείο, όταν συναντώνται σε κάποιο μέρος για να συζητήσουν ένα πολιτικό ζήτημα, όχι μόνο να έχουν κλειστά τα κινητά, αλλά να αφαιρούν και την μπαταρία από τη συσκευή αφού έτσι, κατά τις πληροφορίες τους, ακυρώνεται η δυνατότητα πρόσβασης στην παρακολούθηση. Σε μια περίοδο έντονων διεργασιών και ανακατατάξεων στο πολιτικό σκηνικό, οι «παρακολουθούμενοι» εκτιμούν ότι η συλλογή πληροφοριών για τις κινήσεις τους στοχεύει στην εκβίασή τους, ώστε να μην προχωρήσουν σε τολμηρά πολιτικά βήματα.

Η παρακολούθησή τους (υπόθεση που, έτσι κι αλλιώς, έχει υψηλό οικονομικό κόστος) δεν γίνεται τυχαία. Όπως υποστηρίζουν, το κέντρο της βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου έχει εγκατασταθεί η μία από τις έξι περίφημες «βαλίτσες» που κάνουν… θαύματα (στην κυριολεξία) σ’ αυτόν τον τομέα.

Η «βαλίτσα» ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας και συγκεκριμένα στην ΕΥΠ, που την έχει εγκαταστήσει εκεί για να εξαρθρώσει το κύκλωμα παιδεραστίας. Και προφανώς η πληροφόρηση για τα τοπικά πολιτικά δρώμενα είναι… παρελκόμενο, σε σχέση με το μέγα θέμα που την απασχολεί, και η διαλεύκανσή του αποτελεί όχι μόνο εθνική ανάγκη αλλά και κοινωνική απαίτηση. Το ερώτημα πάντως είναι ποιος έχει δώσει την εντολή η «βαλίτσα» να χρησιμοποιηθεί για πολιτικού χαρακτήρα θέμα.

Και καταλήγει ότι οι θιγόμενοι ζητούν ουσιαστικές απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και κυρίως από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, ο οποίος, αν μη τι άλλο, είναι και βουλευτής Ρεθύμνου. Μιας εκλογικής περιφέρειας όπου παραδοσιακά το κόμμα του εκλέγει έναν μόνο βουλευτή…

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου