Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Οι περικοπές στο Δημόσιο ... άγγιξαν και το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό εφέτος θα πραγματοποιηθούν 28.000 έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ελέγχων για το 2012 ο ποσοτικός στόχος για την επιβολή προστίμων είναι χαμηλότερος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι στα 3,2 από 4 δις ευρώ.

Κι αυτό γιατί έχουν περιοριστεί τα κονδύλια για εκτός έδρας , υπερωριακή απασχόληση ακόμη και προμήθεια καυσίμων.

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό εφέτος θα πραγματοποιηθούν 28.000 έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με «όπλο» το Elenxis το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχων.

Οι εφορμήσεις των ανδρών του ΣΔΟΕ θα επικεντρωθούν κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια όπου όπως αναφέρεται στον συγκεντρωτικό πίνακα δράσης το Σώματος για το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των ελέγχων (9732) .

Ακολουθούν λιανεμπόριο (3423 έλεγχοι) , χονδρικό εμπόριο (1685) , δικηγόροι , λογιστές και διαφημιστικές εταιρείες (1678).

Όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι έλεγχοι 7754 θα γίνουν στην Αττική και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (3485) και η Δυτική Ελλάδα . Η χαμηλότερη ελεγκτική δραστηριότητα παρατηρείται στα Ιόνια Νησιά (650έλεγχοι) και την Στερεά Ελλάδα (713)

Στέλεχος του ΣΔΟΕ τονίζει πως οι έλεγχοι θα είναι απολύτως στοχευμένοι , καθώς οι ελεγκτές θα έχουν την βοήθεια του Elenxis.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου