Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Καλύτερος ήρωας κόμικς όλων των εποχών ανακηρύχθηκε ο Batman.

Οι αναγνώστες του περιοδικού Comic Heroes ανακηρύξαν τη διαφορετική όψη του εαυτού του δισεκατομμυριούχου Μπρους Γουέιν , κάτοικου της Gotham City ως τον κορυφαίο ήρωα κόμικ όλων των εποχών ξεπερνώντας ήρωες με super δυνάμεις όπως ο Superman, ο Spiderman, ο Wolverine και άλλοι πολλοί.

Όπως δήλωσε ο εκδότης του περιοδικού Comic Heroes, Τζες Μπίγκχαμ, δεν ήταν έκπληξη ότι ο Batman, ο ήρωας που δημιούργησαν το 1939 ο Μπομπ Κέιν και ο Μπιλ Φίνγκερ, κατέλαβε τη πρώτη θέση, γιατί «πολύ απλά, είναι ο πιο cool και ο πιο ενδιαφέρων υπερήρωας που δημιουργήθηκε ποτέ». Μάλιστα, όπως τόνισε ο Μπίγκχαμ, έχει και μπάτλερ καθώς πότε-πότε και βοηθό (Robin,Catwoman).

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη ψηφοφορία που έγινε ποτέ. Και άλλα περιοδικά παλιότερα (Empire, IGN) είχαν ανακηρύξει και άλλους ήρωες κόμικ ως τους καλύτερους όλων των εποχών και οι νικητές διέφεραν από τον νικητή των Comic Heroes.Παρόλο που ο Batman δεν έχει super δυνάμεις σε σύγκριση πάντα με άλλους super ήρωες, οι fans και οι αναγνώστες του αναγνωρίζουν το γεγονός ότι στηρίζεται στη μεθοδικότητα, στο μυαλό και στα σωματικά προσόντα του. Ένας ήρωας σκοτεινός, έξυπνος, τραγικός χαρακτήρας αλλά πάντα πρόθυμος να θυσιαστεί για το καλό της πόλης του και να αποφέρει τη δικαιοσύνη και γαλήνη στην πόλη που αγαπά. Το κουστούμι του είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του και ο εξοπλισμός και τα μέσα που χρησιμοποιεί φαίνεται ότι ελκύουν πολύ τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες του.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την ανακήρυξή του ως καλύτερο ήρωα αποτελεί και το γεγονός ότι τα βάζει με τις πιο τρομακτικές, αλλόκοτες και διεστραμμένες σπείρες κακοποιών που έχει δημιουργήσει ποτέ κανείς σε έναν ήρωα κόμικς.

Τέλος, χαρακτηρίζεται ως μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα και γι αυτό το λόγο ταιριάζει σχεδόν σε κάθε ιστορία και επαναστάτη . Επιπλέον το προσωπείο του Batman αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους συγγραφείς και καλλιτέχνες που δημιουργούν ιστορίες επηρεαζόμενες από τις περιπέτειες του.Η πρώτη δεκάδα των καλύτερων ηρώων κόμικ όλων των εποχών είναι η εξής.

1. Batman
2. Spider-Man
3. Superman
4. Wolverine
5. Judge Dredd
6. Tintin
7. Captain America
8. Wonder Woman
9. The Spirit
10. The Thing

ΠΗΓΕΣ

http://www.lifo.gr/now/culture/7669

http://apisteytosgr.blogspot.com/2012/03/batman.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου