Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Ο λαός πεινάει και δίνουν στην πΓΔΜ 75εκ ευρώ!!!


Διαβάζοντας το ΦΕΚ, τεύχος πρώτο, αρ. φύλλου 264, της 22ας Δεκεμβρίου 2011, έπεσε το μάτι μου πάνω στο ακόλουθο άρθρο,

Άρθρο 30 παράγραφος 2

«Κατά παρέκκλιση του άρθρου 3 του παρόντος νόμου (σ.σ. ν. 2996/2002), η παροχή οικονομικές υποστήριξης στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα γίνει σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο ν. 2362/1995 «Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις» (Α΄ 277), όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το ν. 3871/2010 (Α’ 144) και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Development Assistance Committee) του Ο.Ο.Σ.Α.,
το συνολικό ύψος της οικονομικής υποστήριξης της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ανέρχεται στο ποσό των εβδομήντα τεσσάρων εκατομμυρίων οκτακοσίων χιλιάδων (74.840.00) ευρώ για την περίοδο 2002-2020

Δηλαδή αυτή τη στιγμή ο Έλληνας φορολογούμενος χρεώνεται με 75 εκ ευρώ για να παρέχει οικονομική υποστήριξη στη γείτονα χώρα η οποία μας προκαλεί διαρκώς με τη γνωστή συμπεριφορά της. Σαν να μην έφτανε αυτό, δείχνουν να ξεχνούν ότι τα λεφτά αυτά δεν είναι περίσσευμα, αλλά υστέρημα του ελληνικού λαού. Υστέρημα ανήμπορων ατόμων τρίτης ηλικίας που τους έκοψαν τη σύνταξη, νομοθετώντας στην Βουλή περικοπές 300 εκ ευρώ. (Τα χρήματα που δίνονται στην πΓΔΜ είναι το 25% του ποσού αυτού). Υστέρημα μικρών παιδιών που λιποθυμάνε στο σχολείο γιατί οι άνεργοι γονείς τους δεν έχουν τα χρήματα για να τα θρέψουν και στήνονται στα συσσίτια για μια μερίδα φαγητό. Υστέρημα της γενιάς που αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είναι ο κινητήριο μοχλός της χώρα και αντ’ αυτού είναι μια γενιά ανέργων με διδακτορικά. Υστέρημα των νέο-άστεγων που έχασαν την δουλειά τους και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους γιατί ένιωθαν βάρος στην οικογένεια τους.

Στην δεδομένη στιγμή, για την Ελλάδα κάθε ευρώ είναι πολύτιμο. Σε αυτήν την κούρσα για την σωτηρία μας που τρέχουμε, με αντίπαλους το χρόνο, τις αγορές, τις τράπεζες και ίσως ακόμα και τους εταίρους μας, ευρωπαϊκούς και υπερπόντιους, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, πόσο μάλλον δε να τερματίσουμε αν συνεχίσουμε τις πολιτικές, ιδιαίτερα της Μεταπολίτευσης, που η κυβέρνηση έδινε άκριτα και αφειδώς χρήματα. Τα χρήματα αυτά είναι από τον ελληνικό λαό, για τον ελληνικό λαό. Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, με μισθούς Σλοβενίας και τιμές Μεγάλης Βρετανίας, σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης, να παρακαλάμε τους δανειστές μας κάθε φορά για την δόση μας, ως άλλοι τοξικομανείς, και την ίδια στιγμή να μοιράζουμε χρήματα.

Δυστυχώς η κατάσταση η οποία επικρατεί και με την οποία παίζουμε σήμερα είναι μια πύρινη λαίλαπα, η οποία απειλεί να ισοπεδώσει το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το αν θα καούμε στην πυρά ως άλλοι διεφθαρμένοι, όπως είπε ο Saint Juist για το φεουδαρχικό σύστημα και μπορεί να ταυτισθεί με το σημερινό, ή θα βγούμε όχι αλώβητοι, αλλά χωρίς μόνιμες βλάβες, θα το δείξει η ιστορία και ο χρόνος. Ένα μόνο είναι σίγουρο. Είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε όλα αυτά, αρκεί να δείξουμε την απαραίτητη θέληση, υπομονή και επιμονή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου