Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Η συνταγή του καλού φοιτητή Νο 3


 Γράφει ο Άγγελος Πρατσίνης

Κάποιοι το θεωρούν μια αηδία …Άλλοι το θεωρούν θησαυρό! Εγώ βρίσκομαι στην τρίτη κατηγορία! Θεωρώ πως σαν τροφή δεν είναι ότι καλύτερο όμως όταν δεν έχεις χρόνο ή χρήμα είναι κάτι που μπορεί να γίνει εκλεκτό! Ο λόγος για το corned beef ή αλλιώς κρέας σε κονσέρβα!
Σίγουρα έχεις φάει κι εσύ ένα κομμάτι ζαμπόν μέσα από κονσέρβα κάποια στιγμή στη ζωή σου! Ειδικά αν είσαι εργένης θα χεις 2-3 κονσέρβες από αυτό στο ντουλάπι σου! Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά νόστιμο και μην πεις όχι, δεν το εννοείς!
Λιχουδιές τέτοιου τύπου όπως το γνωστό σε όλους από τα παιδικά μας χρόνια zwan μπορούν να σε βγάλουν εύκολα από τη δύσκολη θέση! Μόλις γύρισες από τη δουλειά και βαριέσαι υπερβολικά να μαγειρέψεις ; Λίγο ψωμί μαζί με τυρί και 2-3 φέτες corned beef θα ξεγελάσουν την πείνα σου!
Στο στρατό σερβίρεται συνήθως για βραδινό και οι στρατιώτες  το ονομάζουν  "γκοτζιλάκι" για ευνόητους λόγους! Πέρα από την πλάκα μπορεί να μην είναι θρεπτικό και να χει πολλά λιπαρά όμως κάποιες φορές μπορεί να γίνει μαζί με κάτι άλλο ένας πολύ νόστιμος μεζές!
Μεγαλύτερο παράδειγμα; Οι παρακάτω συνταγές!

Μακαρόνια με corned beef και μανιτάρια

Υλικά 
 1 Κουτάκι corned beef 340 γρμ
μερικά μανιτάρια σε φέτες
 3 με 4 ντομάτες τρίμηνες στον τρίφτη ή 1 κουτάκι ψιλοκομμένη ντομάτα
 1 Κουταλιά τις σούπας κέτσαπ
 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Λάδι 

Εκτέλεση 
 Βράζεις τα μακαρόνια όπως ξέρεις!

 Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις ελάχιστο λάδι και μόλις κάψει ρίχνεις μέσα το κρεμμύδι. Το αφήνεις να μαραθεί και στην συνέχεια ρίχνεις τα μανιτάρια και ψιλοκομμένο το corned beef και το αφήνεις ελάχιστα να τσιγαριστεί. Τρίβεις τις ώριμες ντομάτες και τις ρίχνεις στα μανιτάρια και το κρέας, το ανακατεύεις, προσθέτεις λίγο νερό, αλάτι και την κέτσαπ. Το αφήνεις να βράσει 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρεις πάνω από τα μακαρόνια με μπόλικη παρμεζάνα! 

Κρέπες φούρνου με ζαμπόν τύπου Zwan και κασέρι 

Υλικά
2 μεγάλα κουτιά ζαμπόν τύπου zwan 340 γρ.
12-15 κρέπες έτοιμες ψυγείου
650γρ. ψιλοκομμένο ή τριμμένο κασέρι
Κρέμα γάλακτος 200ml.
Βιτάμ κλασσικό 1 κουταλιά σούπας 

Εκτέλεση
Ξεχωρίζεις μισή κούπα κασέρι που θα χρησιμοποιήσεις μετά και τοποθετεις το υπόλοιπο σε ένα μπολ. Ψιλοκόβεις το ζαμπόν και το ρίχνεις στο τυρί. Ανακατεύεις καλά και αλείφεις το Βιτάμ στο ταψί.
Γεμίζεις την κάθε κρέπα με περίπου 5-6 κουταλιές ζαμπόν τυρί και τυλίγεις σε ρολά, προσεκτικά. Τις τοποθετεις όλες στο ταψί με την ένωση στην κάτω μεριά ώστε να μην ανοίξουν ενώ φροντίζεις να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Περιχύνεις τις κρέπες με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζεις με το τυρί που είχες ξεχωρίσει.
Ψήνεις στους 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά έως να ροδοκοκκινήσουν και είσαι έτοιμος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου