Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Φόβοι για επεισόδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Σχέδιο αποτροπής επεισοδίων κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου οργανώνει η κυβέρνηση.
Ειδικότερα υπό τον φόβο των επεισοδίων ανάλογων με εκείνων της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησαν στη ματαίωση της παρέλασης, έπληξαν για μια ακόμη φορά τη διεθνή εικόνα της χώρας και όξυναν τις αντιπαραθέσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, συζητιέται έντονα να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις σε καμία πόλη εκτός από την Αθήνα, όπου θα υπάρξει τεράστια αστυνομική κινητοποίηση.

 Σε συζήτηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή σε σχέση με την εγκληματικότητα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να μην μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή των παρελάσεων, ενώ δριμύ ήταν και το «κατηγορώ» απέναντι στην αριστερά, την οποία υπέδειξε ως κύριο υποκινητή των επεισοδίων. O κ. Βορίδης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτους τους προπυλακισμούς κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, δήλωσε σε δραματικό τόνο: «ανησυχούμε όλοι μας, θα μας σφάξουν».
 Σε αυτό το κλίμα έντονης ανησυχίας  και προβληματισμού, σήμερα συνεδριάζει διυπουργική
επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, ενώ παράλληλα οργανώνονται και τα επιτελεία των αρμόδιων υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Άμυνας.
Εκτός από τα σώματα της αστυνομίας και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας θα ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας την ημέρα της εθνικής επετείου, ενώ θα τοποθετηθούν κυκλιδώματα ώστε να οριοθετηθεί ο κόσμος.
Ας ελπίσουμε πως οι παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειρηνικό- κλίμα εθνικής ομοφρονίας και ότι δεν θα γίνουμε ξανά μάρτυρες βαρβαρισμών και προπυλακισμών, οι οποίοι θα βεβηλώσουν την ιστορική μας επέτειο καθώς και την εικόνα της χώρας μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου