Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Μείωση 22% στο επίδομα ανεργίας και άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ.

Μειωμένα κατά 22% θα είναι από τις 12 Μαρτίου, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που υπογράφηκε σήμερα. Στο εξής, το βασικό επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο, που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η υπογραφή της απόφασης θεωρήθηκε επιβεβλημένη ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, στην οποία συζητείται η, κατ' αρχήν, επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Παρά τις πληροφορίες, τις οποίες, χθες, επιβεβαίωσε εμμέσως ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ότι κάποιες κατηγορίες ανέργων θα γλίτωναν τη μείωση, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην τελική απόφαση. Ωστόσο, η ελπίδα διατηρείται αφού τις επόμενες μέρες επίκειται για το θέμα συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με την Τρόικα. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την Τρόικα, στην οποία θα εξετασθούν ειδικές ρυθμίσεις για ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε το επίδομα ανεργίας να μην μειωθεί για όλες τις κατηγορίες ανέργων, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να κάνει ανακοινώσεις, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα.

Πηγή Κέρδος

1 σχόλιο: