Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

H φτώχεια λένε θέλει καλοπέραση (συνταγή)

Γράφει ο Άγγελος Πρατσίνης

H φτώχεια λένε θέλει καλοπέραση. Νομίζω αυτή η φράση ταιριάζει πλέον γάντι στον ελληνικό λαό! Ετσι κι αλλιώς είτε έχουμε είτε οχι χρήματα εμείς θα περνάμε καλά, ο έλληνας περνάει φίνα και με τα πολλά και με τα λίγα. Ακούς κυρία Μέρκελ; Πέρασε το μνημόνιο και είπανε οι πιο πολλοί βουλευτές ναί σε όλα( δηλαδή ναι στην πείνα) όμως οι γνήσιοι έλληνες είπαν όχι στην κακομοιριά που πάει να τους επιβληθεί. Υπάρχουν τρόποι να περνάμε όλοι κάλα και να ανυψώσουμε ηθικό και χώρα μαζί. Υπάρχουν. Δεν μας φοβάμαι έχουμε μάθει στα δύσκολα, έχουμε μάθει να πέφτουμε κατα καιρούς και να σηκωνόμαστε πάλι! Εγώ σαν μάγειρας μπορώ να βοηθήσω στην όλη κατάσταση με το να σας συμβουλεύσω να τρώτε ελληνικά προιόντα και να σας δώσω μερικές συνταγές για να συνοδεύσετε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ σας ουζάκι, συνταγές για ελληνικούς μεζέδες! Εβίβα φράου Μέρκελ!


Σπετζοφάϊ
* 3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
* 10 μικρές πιπεριές (πηλίου κατά προτίμηση)
* 1 μεγάλο λουκάνικο Πηλίου
Οδηγίες / Εκτέλεση Ψιλοκόβετε το λουκάνικο -Βάζετε σε ένα τηγάνι το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά και το τηγανίζετε από όλες τις πλευρές -Το βγάζετε σε ένα πιάτο και ρίχνετε μέσα τις πιπεριές -Μόλις τηγανιστούν οι πιπεριές ξαναρίχνετε μέσα τα λουκάνικα και προσθέτετε την ντομάτα -Αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του
Κολοκυθοκεφτέδες
* 2 αυγά
* 1 φλυτζάνι γαλέτα
* 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
* 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
* 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* 1 κιλό κολοκυθάκια
* αλάτι, πιπέρι
* λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες / Εκτέλεση Καθαρίζετε τα κολοκύθια -Τα βάζετε να βράσουν -Αφήνετε να κρυώσουν και να στραγγίξουν -Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια -Σε ένα μπώλ βάζετε τα κολοκύθια, τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια, το τυρί, τη γαλέτα και τα αυγά -Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά να γίνουν μία ζύμη για να φτιάξουμε τους κεφτέδες -Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά
Κολοκυθοκορφάδες
* 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* 1 φλυτζάνι φέτα
* Κολοκυθοκορφάδες
* πιπέρι

Οδηγίες / Εκτέλεση Βάζετε τους κολοκυθοκορφάδες να βράσουν με λίγο νερό -Μόλις μείνουν με λίγο ζουμάκι, ρίχνετε τη φέτα
 -Αφήστε να λιώσει λίγο η φέτα και προσθέστε το λάδι
 -Αφήστε να μαγειρευτεί για 5-10 λεπτά ακόμα

-Σερβίρετε με αλάτι και λαδόξυδο

Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές
* αλάτι και πιπέρι
* 2 κουταλιές της σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
* 2 κουταλιές της σούπας φέτα
* 1 κουταλιά της σούπας ανθότυρο
* 6 πιπεριές Φλωρίνης
* 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
* 1 ποτηράκι νερό

Οδηγίες / Εκτέλεση Πλένετε τις πιπεριές
 -Σε ένα μπώλ διαλύετε και ανακατεύετε τα τυριά, τον άνιθο και το αλατοπίπερο
 -Κόβετε προσεκτικά το κοτσάνι γύρω γύρω από τις πιπεριές και από το άνοιγμα τις γεμίζετε με το μείγμα των τυριών
 -Κλείνετε το άνοιγμα με τα καπάκια
-Τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι
-Τις περιλούζετε με το νερό όπου έχετε διαλύσει τον πελτέ και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου