Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Γαλαζοπράσινη ανταρσία βουλευτών

Από τη μια ζητούν να επιβληθεί κομματική πειθαρχία και να … αναγκαστούν να ψηφίσουν τα νέα οδυνηρά μέτρα για να … μπορέσουν να κατέβουν και στις περιφέρειές τους χωρίς να φοβούνται γιουχάισμα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Από την άλλη πάλι δηλώνουν δημόσια, αλλά και οργανώνονται προκειμένου να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Το κίνημα «δεν ψηφίζω» στη Βουλή φαίνεται ότι λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις όσο μάλιστα αποκαλύπτεται ότι τα μέτρα είναι ακόμη πιο οδυνηρά και σκληρά απ’ ότι αρχικά υπολόγιζαν και κατά την άποψη πολλών επιβάλλεται από τους ίδιους τους βουλευτές να συμμετάσχουν στο επικοινωνιακό παιχνίδι της αντίδρασης.

Άλλωστε δεν είναι μόνο η διάσωση της χώρας που παίζει στο τραπέζι … είναι και η προσωπική τους διάσωση, σύμφωνα με εκτιμήσεις που ακούστηκαν ακόμη και δημόσια από βουλευτές.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει συνταγή προς το παρόν για να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις, στη Ν.Δ. φαίνεται να είναι σχεδόν αποφασισμένο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ώστε να μην ξεφύγει κανείς από την κομματική γραμμή.

Ακούγεται ότι οι βουλευτές κάθε Νομού, είτε είναι ΠΑΣΟΚ είτε Ν.Δ. συζητούν μεταξύ τους για το τι θα κάνουν καθώς αν ο ένας συνάδελφος δεν ψηφίσει τότε θα αναγκαστεί να κάνει το ίδιο και ο άλλος εάν θέλει να συνεχίσει να εκλέγεται βουλευτής στον ίδιο Νομό.


πηγη : parapolitika.gr

1 σχόλιο: