Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη!!

Κατά πόσο υγειινό είναι το ηλεκρονικό τσιγάρο; Τι επιπτώσεις έχει η χρήση του τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον; Πολλά εχουν υπωθεί για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όμως είναι επικύνδινο ή όχι; Πρόσφατα στις ΗΠΑ συνέβει ένα περιστατικό που θα φέρει σε σκέψεις τους καπνιστές του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Το ηλεκρονικό τσιγάρο ενός άνδρα στην Φλόριντα εξερράγη στο στόμα του με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρά τράυματα. Πρώτα απ' όλα καταστράφηκε ενα μερος τησ γλώσσας τους ενώ καταστράφηκαν κι όλα τα μπροστηνά του δόντια. Το περιστατικό ευθύνεται σε ελαττωματική μπαταρία όπως υποστήριξε μέλος της ένωσης παραγωγής ηλεκτρονικών τσιγάρων. Είναι το πρώτο κρούσμα ελαττωματικού ηλεκρονικού τσιγάρου κι ας ελπίσουμε το τελευταίο.

1 σχόλιο:

 1. Αγαπητοί Κύριοι,

  Με αφορμή δημοσιεύματος σας που αναφέρεται σε ηλεκτρονικό τσιγάρο που εξεράγη θα πρέπει να ενημερώσουμε τους αναγνώστες σας ότι επρόκειτο περι ιδιοκατασκευής ! Όλες οι συσκευές που πωλούνται από γνωστούς κατασκευαστές είναι ποιοτικές και ασφαλείς και φέρουν πιστοποιήσεις CE και RoHS.

  Με αφορμή άλλα δημοσιεύματα αναφορικά με τo ηλεκτρονικό τσιγάρο και την επικινδυνότητα του θα θέλαμε να τονίσουμε τα κάτωθι:

  Η εταιρεία μας GETA Hellas εισάγει και διαθέτει στην ελληνική αγορά τα επώνυμα και ευρωπαϊκά προϊόντα Esmoke. Το υγρό αναπλήρωσης ( e-liquid ) που χρησιμοποιούμε για την αναγόμωση των ηλεκτρονικών τσιγάρων Esmoke ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΝΙΚΟΤΙΝΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ προπυλενική γλύκολη ούτε καμιά άλλη αμφισβητήσιμη ουσία, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΘΑΡΗ ΦΥΤΙΚΗ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ υψηλής καθαρότητας κατάλληλη για φαρμακευτική χρήση.

  Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε με ασφάλεια πως κάθε μελέτη, άποψη, γνώμη, δημοσίευση στην οποία δεν λαμβάνονται υπόψιν προϊόντα τα οποία δεν περιέχουν νικοτίνη, ούτε προπυλενική γλυκόλη, ούτε άλλες αμφιλεγόμενες ουσίες, αποτελεί μετά βεβαιότητας προσπάθεια δυσφήμησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου και εξυπηρετεί προφανώς άλλα συμφέροντα.

  Απόδειξη για την ακρίβεια των ισχυρισμών μας θα βρείτε στον υπερσύνδεσμο "Esmoke, Σύνθεση και Ασφάλεια" όπου μπορείτε να δείτε όλα τα πιστοποιητικά, την σύνθεση και την προέλευση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του υγρού αναπλήρωσης Esmoke καθώς και πρόσφατες χημικές αναλύσεις.

  Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από πρόσφατο έλεγχο των προιόντων μας από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, από το Γενικό Χημείο του Κράτους καθώς και από τον ΕΟΦ !

  Στον πιο πάνω υπερσύνδεσμο μπορείτε επίσης να διαβάσετε την επίκαιρη ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ FAME LAB του δρ. Ανδρέα Φλουρή, η οποία υποστηρίζει ότι η επίδραση του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος του ηλεκτρονικού τσιγάρου στον οργανισμό είναι κλινικά ασήμαντη! Για κάποιον περίεργο λόγο όμως η ανωτέρω μελέτη δεν βρήκε τον δρόμο της προς την δημοσιότητα παρόλο που τα ευρήματα της παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

  Τέλος σε απάντηση άλλων δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων στον τύπο που υποστηρίζουν ότι το ηλεκτρονικό κάπνισμα είναι επιβλαβές μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
  giromiro.blogpot

  "επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικό κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει."

  Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... αξίζει...

  Με εκτίμηση,


  Χαρ. Γιαννακού
  http://esmoke.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή