Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Πράσινο φως από Σαμαρά περιμένει ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Μετά τις αρνητικές εξελίξεις για τη ροή φυσικού αερίου στη χώρα μας από την Τουρκία, μια χαραμάδα φωτός φαίνεται να ανοίγει από τη μεριά της Ρωσίας αναφορικά με τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Πιο συγκεκριμένα, μετά και την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, κύκλοι της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα διαμηνύουν πως "το πράσινο φως για τον αγωγό θα πρέπει να το δώσει ο Σαμαράς".

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως βάσει δηλώσεων του αναπληρωτή προέδρου της ρωσικής εταιρείας Transneft, Mikchail Barkov, "το έργο έχει ανασταλεί, αλλά αν αναβιώσει θα χρειαστούν μόνο μερικοί μήνες για να τελειώσει η κατασκευή του" .

Όπως αναμεταδίδει το balkans.com, σύμφωνα με τον κ. Barkov στις αρχές Φεβρουαρίου η Βουλγαρία εξόφλησε με 4,7 εκατ. ευρώ την αποζημίωση προς τη Ρωσία για την απόσυρση της από το έργο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.

Tο μόνο σίγουρο είναι πως το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί σημείο βαρόμετρο και με το πέρας της ολοκλήρωσής του η Ελλάδα θα μπορέσει να ανασάνει από την εξάρτηση του πετρελαίου. Φυσικά θα δώσει και μια τεράστια ανάσα στην οικονομία μας που τόσο πολύ την χρειαζόμαστε όλοι αυτή την στιγμή. Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να περιμένουμε..


πηγη : parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου