Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

93χρονη "σύρθηκε" μέχρι το ιατρείο ... γιατί δεν της έδιναν καροτσάκι!

Ο μεταφορέας κρατούσε κλειδωμένα δέκα καροτσάκια και δεν παραχωρούσε ένα για μερικά λεπτά, γιατί μπορεί να προέκυπταν ... δέκα επείγοντα περιστατικά! Το περιστατικό έλαβε μέρος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Επιστολή στο cretalive.gr

Αγαπητό Cretalive,

Χθες το μεσημέρι ώρα 11.00 φθάνω στα επείγοντα του ΠΑΓΝΗ με την 93 ετών μητέρα μου που πάσχει από χρόνια καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη αφαίρεση σπίλου από το πρόσωπό της, στο δερματοχειρουργικό ιατρείο.

Την αφήνω στο σαλόνι αναμονής, και ζητώ, ως αυτονόητο, ένα καρότσι μεταφοράς διότι η μητέρα μου λόγω της ηλικίας της και των προβλημάτων υγείας της δυσκολεύεται πάρα πολύ να μετακινηθεί.

Με ενημερώνουν ότι πρέπει να το ζητήσω από το ισόγειο του κτιρίου γιατί στο υπόγειο εξυπηρετούνται τα επείγοντα.

Ανεβαίνω στο ισόγειο όπου δεν υπάρχει ούτε μεταφορέας ούτε βεβαίως και καρότσι.

Ξανακατεβαίνω στα επείγοντα και παρακαλώ κάποιους διερχόμενους γιατρούς μήπως μπορούν να με βοηθήσουν να βρω επιτέλους το «πολύτιμο» για τη μητέρα μου μεταφορικό μέσο.

Με απευθύνουν στον μεταφορέα της εισόδου που διαχειρίζεται τα καρότσια των επειγόντων.

Αρχίζω να παρακαλώ τον κατ΄επίφαση αυτό «κύριο» να μου διαθέσει ένα από τα 10 ανενεργά καρότσια που κρατούσε επιμελώς κλειδωμένα χωρίς να χρησιμοποιούνται στο παρακείμενο δωμάτιο, με την υπόσχεση ότι αμέσως μετά την μεταφορά της μητέρας μου θα του το επιστρέψω.

Με μια απαράδεκτη συμπεριφορά με απέπεμψε , διότι η μητέρα μου δεν ήταν κατά την άποψη του επείγον περιστατικό , αφού είχε προγραμματισμένο ραντεβού , μου ανοίγει το δωμάτιο με αφήνει να δω τα όμορφα τακτοποιημένα καρότσια λέγοντας μου ότι αν μου δώσει εμένα ένα και έρθουν 10 επείγοντα περιστατικά στο επόμενο 5λεπτο που περίπου θα έκανα μέχρι να μεταφέρω τη μητέρα μου θα έμενε εκτεθειμένος.

Παρά τα παρακάλια μου , κλειδώνει ξανά το δωμάτιο και στέκει απέξω θεματοφύλακας της εξουσίας και της μιζέριας του.

Το αποτέλεσμα; Η μισοανάπηρη μητέρα μου αναγκάστηκε να περπατήσει σερνάμενη και με άπειρες στάσεις μέχρι το δερματοχειρουργικό ιατρείο. ( Για την ιστορία , χρειάστηκε 32 λεπτά ).

Και σκέφτηκα ότι παρότι και του συγκεκριμένου ανθρώπου ( και αυτός ο χαρακτηρισμός κατ΄επίφαση) προφανώς κινδυνεύει η δουλειά του στα πλαίσια των όσων ζούμε το μόνο που τελικά τον ενδιέφερε είναι η διαστροφική επιβολή της ελάχιστης εξουσίας που κατείχε.

Κι αν αυτό χαρακτηρίζει τον ανώνυμο , μεταφορέα του ΠΑΓΝΗ φανταστείτε στις θέσεις μεγαλύτερης εξουσίας τι γίνεται.

Λυπάμαι πολύ.

Π.Μ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου