Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Τι θα γίνει με τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης;

Δεν πέρασαν ούτε δύο χρόνια από την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, και η κυβέρνηση συνεχίζει το προσχεδιασμένο της πλάνο για την πλήρη πολιτική απομόνωση του Βορρά της χώρας με τη θέληση της να καταργήσει και τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης.
Περιμένουμε να ακούσουμε (με υπεύθυνες δηλώσεις ελπίζουμε)γιατί το υπουργείο ανάπτυξης θέλει να βάλει λουκέτο σε ένα επιτελικό όργανο,το οποίο είναι αρμόδιο για την
αποτελεσματικότερη εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων στις περιφέρειες της Μακεδονίας και της Θράκης.
Μόνο απαράδεκτη, αντιαναπτυξιακή, αντιεθνική, προσβλητική και με άλλους παρόμοιους επιθετικούς προσδιορισμούς μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η κίνηση. Μέσω ποιων οργάνων η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όταν οι τζαναμπέτηδες Τούρκοι γείτονες μας εποφθαλμιούν την ελληνική Θράκη και όταν ακόμα δεν έχει διευθετιστεί το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με μια συμφέρουσα για την Ελλάδα απόφαση. Όχι δηλαδή ότι περιμέναμε το υπουργείο εξωτερικών να εγκαταλείψει τη δουλοπρεπή πολιτική που ακολουθεί εδώ και μια εικοσαετία στο θέμα των Σκοπίων, και να τραβήξει το αυτάκι των αμερικανόφιλων γειτόνων μας, αλλά όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα ισοπεδώνονται. Αντί λοιπόν το υπουργείο ανάπτυξης σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία και τους τοπικούς φορείς να βρουν μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, τελικά αποφσίζεται η περαιτέρω βύθιση του τόπου στην οικονομική ύφεση. Γιατί ακόμα και αν η κυβέρνηση Παπαδήμου έβρισκε το φάρμακο για την τόνωση της οικονομίας, πώς θα το εφάρμοζε στις διάφορες περιφέρειες όταν δε θα υπάρχουν τα κατάλληλα όργανα-άτομα τα οποία να γνωρίζουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών?
Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν οι Έλληνες της Αθήνας και οι υπόλοιποι. Με τέτοιες ενέργειες,λοιπόν όχι μόνο γονατίζει τον ελληνικό λαό αλλά θέλει και να τον διχάσει και να τον οδηγήσει σε καταστάσεις τύπου πρώτου παγκοσμίου πολέμου με τους φιλοβασιλικούς και τους φιλοβενιζελικούς για να μπορεί ανενόχλητη να υπηρετεί τα αντιεθνικά συμφέροντα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου