Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος: "Το ξέρω οτι η χώρα μπορεί να χρεοκοπήσει"

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο των New York Times έδωσε ο Λουκάς Παπαδήμος, στην οποία μίλησε για όλα όσα ακούγονται, αλλα και για το εναλλακτικό σχέδιο που έχει έτοιμο.
Ο δημοσιογράφος αρχικά, του εξήγησε πως υπάρχει μια αίσθηση στην Ευρώπη ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν μπορεί να αποφευχθεί, εάν όχι τώρα, τότε πολύ πιθανόν το Μάρτιο, όταν λήγει ένα ομόλογο, εξαιτίας του οποίου η χώρα δεν μπορεί να το πληρώσει χωρίς χρηματοδότηση από την τρόικα.
«Το γνωρίζω αυτό», δήλωσε ο Λ. Παπαδήμος, προσθέτοντας πάντως πως θεωρεί πως η νέα χρηματοδότηση θα εγκριθεί.
«Νομίζω ότι τα γεγονότα αποδεικνύουν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν λάβει έκτακτα μέτρα για να βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της».
Όσον αφορά στη έλλειψη πολιτικών παραστάσεων που έχει, ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε πως έχει πλήρη επίγνωση του τι πρέπει να κάνει
«Γνωρίζω ακριβώς τις προσαρμογές που χρειάζονται και όλες τις θυσίες που κάνουν οι πολίτες. Δεν χρειάζεται μόνο να κοιτάξεις τα νούμερα, το γεγονός ότι η ανεργία είναι στο 18%. Μπορείς απλώς να περπατήσεις στην πόλη και να το δεις».
Σύμφωνα και με ρεπορτάζ που δημοσιέυει το protothema.gr, ο Λουκάς Παπαδημος εξήγησε στην αμερικανική εφημερίδα ότι εάν η Ελλάδα δεν πετύχει 100% συμμετοχή στο πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους κατά 130 δισ. δολάρια από το σύνολο των 450 δισ. δολαρίων του χρέους, τότε η χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να περάσει ένα νόμο που θα αναγκάζει τους πιστωτές να δέχονται τις ζημιές.
«Είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε υπό το φως των προσδοκιών για τον βαθμό της συμμετοχής. Δεν μπορεί να αποκλειστεί, εξαρτάται από το ποσοστό της συμμετοχής», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν επιτυχώς. «Οι συνομιλίες δεν είναι απλές. Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της διαδικασίας, θα έλεγα ότι είμαστε πολύ κοντά στο να έλθουμε σε συμφωνία».

πηγη : parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου