Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Κατάληψη στην κάτω λέσχη της Κομοτηνής

Θέμα δημιουργήθηκε σήμερα στη λέσχη της Κομοτηνής η οποία λειτουργεί από τον Χούτο. Με τον ερχομό της νέας χρονιάς ξεκίνησαν κάποιες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της λέσχης. Η προσέλευση χωρίς κανέναν έλεγχο στη λέσχη σταμάτησε και οι φοιτητές ήταν υποχρεωμένοι να δείχνουν τις φοιτητικές τους ταυτότητες για να μπουν μέσα (κάτι που δεν γινόταν εδώ και 5 χρόνια!!). Έτσι η διοίκηση της λέσχης
ήθελε να βγάλει τους εξωπανεπιστημιακούς από τη λέσχη που ήταν καθαρά για φοιτητές. Ως εδώ καλά…

Την επόμενη μέρα όμως άρχισαν να ζητάνε και κάρτες σίτισης (όπως γίνεται σε όλες τις λέσχες στα υπόλοιπα πανεπιστήμια της Ελλάδας) χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αρχική προειδοποίηση για τον καινούριο τρόπο λειτουργίας της λέσχης. Το χειρότερο είναι ότι στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς κανένας δεν ενημέρωσε τους φοιτητές ότι θα πρέπει να βγάλουν κάρτες σίτισης για τη λέσχη αφού ΟΛΟΙ (μα όλοι) έμπαιναν μέσα και έτρωγαν δωρεάν.

Έτσι ξαφνικά φοιτητές που έτρωγαν κάθε μέρα στη λέσχη ΔΩΡΕΑΝ έχασαν αυτό το δικαίωμα αφού δεν μπορούνε να βγάλουν κάρτες σίτισης στη μέση της χρονιάς. Το ποσό που ζητάνε οι υπάλληλοι από τους φοιτητές που δεν έχουν κάρτα σίτισης είναι 2.2 ευρώ και μπορούνε να φάνε δύο γεύματα (μεσημεριανό & απογευματινό). Πάντως ο λόγος για τον οποίο έγινε αυτό σύμφωνα με την πλευρά των υπαλλήλων της λέσχης είναι για να μπει έλεγχος και να εξυπηρετηθούν σωστά οι φοιτητές και όσοι πραγματικά έχουν το δικαίωμα για σίτιση καθώς τον τελευταίο καιρό οι ουρές στη λέσχη ήταν ατελείωτες.

Έτσι ομάδα φοιτητών αποφάσισε να αντιδράσει σε αυτό και έκανε κατάληψη στη λέσχη μοιράζοντας δωρεάν το φαγητό στους φοιτητές! Καμία πλευρά δεν φαίνεται να υποχωρεί από τις θέσεις της και οι εξελίξεις φαίνεται πως θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

πηγή: mycampus.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου