Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ που «έκαψε» τον Καραμανλή και έγινε υφυπουργός Οικονομικών ...το ξέρατε;;;

Ένας από τους οικονομικούς συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά, ο καθηγητής του ΠΑΜΑΚ, Ιωάννης Μουρμούρας, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών της μεταβατικής κυβέρνησης…

Στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ο καθηγητής Μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ιωάννης Μουρμούρας, είχε τοποθετηθεί, όπως διαβάζουμε στο fimes.gr, ως μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και αργότερα ως πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, από τη θέση αυτή είχε «κάψει» τη ΝΔ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Είχε καταθέσει το 2008 στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι οκτώ από τα συνολικά 31 συμβόλαια που συνήφθησαν μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου στο πλαίσιο των ανταλλαγών ήταν άκυρα, καθώς οι εν λόγω εκτάσεις είναι δασικές αλλά αποχαρακτηρίστηκαν παράνομα.
Ο κ. Μουρμούρας είναι καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τα «Μακροοικονομικά Ανοιχτής Οικονομίας».
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ (1987) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη από το London School of Economics (1989), καθώς επίσης και διδακτορικού στα Οικονομικά από το University of London (1992).
Στις 11.11.2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού οικονομικών με υπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον οποίο συνδέονται και με μακροχρόνια φιλία, στη μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.


πηγη : thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου