Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Αφιέρωμα στην μαγιονέζα!

Του Χρήστου Χατζηιωάννου

Είναι ο κινητήριος μοχλός της βιομηχανίας φαγητού. Ηγέτιδα των σως, λόγος ύπαρξης και γκόμενα από τις λίγες. Ας μιλήσουμε για την μαγιονέζα.

Η μαγιονέζα είναι το κακό παιδί που θα βρεις στο ψυγείο σου. Bad ass εκ φύσεως, δαιμονοποιημένη από τους αλήτες τους διατροφολόγους και καταδικασμένη να χρεώνεται στα ταχυφαγεία. Λευτεριά στη μαγιονέζα ρε.
Όχι επειδή την γουστάρω παθολογικά. Αλλά γιατί είναι εκείνη
που αν έσκαγε μύτη σε ένα μπαρ, θα σηκωνόντουσαν η κέτσαπ και η μουστάρδα για να κάτσει.
“Υπερβολές” θα βιαστείς να βροντοφωνάξεις. Αλλά όχι κύριε. Σας ξέρω εσάς τους haters της μαγιονέζας. Αποθεώνω αυτή την λευκοκίτρινη, γλιτσερή, δροσερή, γευστική σως γιατί είναι εκείνη η σάλτσα η οποία όχι απλά συνοδεύει τα φαγητά αλλά δίνει λόγο ύπαρξης σε πολλά από αυτά.
Η μαγιονέζα δεν χρειάζεται να αποδείξει την αξία της. Δεν χρειάζεται να βγάλουμε εδώ πίνακες με στατιστικά στοιχεία, βίντεο με οπαδούς της και αναλύσεις marketing για την αγοραστική της αξία. Αρκεί μόνο να παραθέσουμε έξι φάσεις στη ζωή της μαγιονέζας. Εκείνες στην οποία το σύμπαν τριγύρω σταματά να κινείται για χάρη της.

1.Όταν ανοίγει διάλογο με το μπιφτέκι
2.Όταν κάνει έρωτα στο τηγανητό κοτόπουλο
3.Όταν δροσίζει το σουβλάκι και το σάντουιτς
4.Όταν συμμαχεί με άλλες κατώτερες σως
5.Όταν στρογγυλοκάθεται στην τηγανητή πατάτα
6.Όταν μπερδεύεται με το αυγό
Πρέπει να την αγαπάς την μαγιονέζα για να καταλάβεις την ουσία της. Να έχει συνοδέψει σημαντικές στιγμές της ζωής σου. Να έχεις σκεφτεί κι εσύ ότι είναι το μοναδικό στοιχείο της φύσης για το οποίο θα μπορούσε να έχει γυριστεί η ταινία Blow, με τον Τζόνι Ντεπ να καταφεύγει σε έναν ειδικό για να μετρήσει την καθαρότητα της (όπως έκανε και με την κοκαίνη).

Οι αμύητοι στη μαγιονέζα μπορείτε να πάτε να βάλετε κέτσαπ στα μακαρόνια σας.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου