Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Οι λόγοι για τους οποίους κλείνει το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς

Με ζημιές λειτουργούσε τα τελευταία τρία χρόνια το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης, από το οποίο ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη ανακοίνωσε επισήμως ότι αποχωρεί οριστικά μετά από 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο κέντρο της πόλης. Η Εταιρεία ΑΞΤΕ, μισθώτρια του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:...
...«Με αίσθημα ευθύνης έναντι των πελατών και κυρίως των εργαζομένων της, η εταιρεία συνέχισε
να λειτουργεί το ξενοδοχείο τα τελευταία τρία έτη, παρά τις ζημίες λόγω της γνωστής σε όλους μείωσης του τζίρου των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης και του πολύ υψηλού ενοικίου ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, το οποίο έφτασε να αντιστοιχεί στο 40% του κύκλου εργασιών».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εταιρεία, τους τελευταίους 12 μήνες, αντί να καταγγείλει τη μίσθωση, κατέβαλλε συνεχείς προσπάθειες συνεννόησης με τον εκμισθωτή (ΙΚΑ), ώστε να συμφωνηθεί εύλογη μείωση του ενοικίου.
Όμως, προσθέτει, «το ΙΚΑ ουδέποτε ανταποκρίθηκε, δεν έκανε καμία μείωση ενοικίου, παρά το γεγονός ότι έχει νομοθετηθεί η δυνατότητα μείωσης των ενοικίων ακινήτων του Δημοσίου σε ποσοστό 20%, συνεχίζοντας την αδιάλλακτη στάση του επιβάλλοντας καταχρηστικά, παράλογα πρόστιμα».
Τέλος κλείνει λέγοντας: «Η εταιρεία εύχεται πραγματικά το ΙΚΑ να έχει μεριμνήσει για την εξεύρεση κατάλληλου μισθωτή, που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές απαιτήσεις που ζητά από την ίδια και να έχει προνοήσει για την τύχη των εργαζομένων του ξενοδοχείου, όπως ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος έχει προτείνει σε όλους τους εργαζόμενους να εργαστούν σε άλλα ξενοδοχεία του».

πηγή: katestimeno.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου